Наставак суђења Радиславу Јовичићу: “Поступак набавке опреме имао пропусте”

nezavisne.com
Наставак суђења Радиславу Јовичићу: “Поступак набавке опреме имао пропусте”

Бањалука - Жељко Пејић, бивши начелник Управе за материјално-финансијске и имовинске послове МУП-а РС, рекао је на данашњем наставку суђења у Основном суду Бањалука некадашњем министру полиције РС Радиславу Јовичићу да је поступак набавке опреме коју је од фирме “Оптел” наручио МУП имао недостатке и пропусте.

Пејић, који је данас саслушан као свједок тужилаштва, рекао је да су за њих криви чланови комисије и руководиоци Управе, коју је он накнадно преузео.

Подсјећамо, Јовичића и Алеша Мајкића, бившег директора “Оптела”, терете да су МУП РС оштетили за 260.000 КМ приликом набавке опреме за УКТ систем радио-веза за ову безбједносну агенцију.

Пејић је додао да је поступак набавке био у току када је дошао на чело Управе, те да је тада стигао захтјев да се одгоди рок за исплату јер нису добили дозволу од фирме из Њемачке. Додао је да је још неколико пута било захтјева за продужење који су одбијени, те да је након тога започет поступак раскида уговора и покретање тужбе. По њему, било је извјесно да ова фирма неће испоручити робу.

“Договорено је да та фирма врати новац у четири рате”, рекао је Пејић и додао да је када је смијењен са функције то није било урађено. Одговарајући на Јовичићево питање шта су причали на првом састанку, Пејић је рекао да је на мјесто начелника дошао путем конкурса, те да му је Јовичићић рекао да среди стање у Управи јер је раније било доста криминала и корупције.

“Рекли сте и да ником не вјерујете”, рекао је Пејић Јовичићу.

Други свједок Мирјана Тодоровић, радник МУП-а РС, рекла је да је од Ранке Ковачевић, тадашње начелнице, добила налог за авансно плаћање од 260.000 КМ фирми “Оптел”, што је и урадила. Према њеним ријечима, послије је склопљен уговор с “Оптелом” да врати новац јер робу нису испоручили, те да су касније исплатили рату од 14.000 КМ, а потом још једном око 2.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана