Нарцис Мекић осумњичен за убиство старице и другова

nezavisne.com
Нарцис Мекић осумњичен за убиство старице и другова

Бугојно - Кантонално тужилаштво Средњобосанског кантона (СБК) предложило је притвор за Нарциса Мекића, који је осумњичен да је у Бугојну у ноћи између сриједе и четвртка убио своје другове Дениса Сеферовића (24) и Мухамеда Мешкина (23), али и суграђанку Анкицу Крстановић (75).

Захтјев да тај младић буде притворен упућен је Кантоналном суду у Травнику, док је наређена и обдукција тијела троје убијених, како би били утврђени прецизни узроци смрти.

Незванично нам је потврђено да Мекића Тужилаштво терети да је старицу убио на окрутан или подмукао начин, за шта је запријећена казна од најмање десет година. Осим тога, ако се докаже његова кривица, још по пет година могао би добити за убиство Сеферовића и Мешкина, иначе синове двије сестре.

Подсјетимо, у четвртак је полицији у Бугојну прво пријављено да су у Улици Ковачуша, током гашења пожара у кући, пронађена тијела двојице младића.

Потом је у другом дијелу града, у Улици Јаклић, пријављен проналазак тијела старице. Истог дана полиција је ухапсила Мекића, а по незваничним информацијама, током досадашње истраге пронађени су и предмети који га повезују са овим убиствима.

“Такође, идентификована је и приведена и особа за коју се сумња да је помогла осумњиченом након ових кривичних дјела”, саопштено је из МУП-а СБК.

У петак је објављено да је несрећна жена опљачкана и насмрт претучена. Такође је објављено и да инспектори располажу траговима који, наводно, указују на то да је пожар у кући, гдје су нађена тијела двојице младића, подметнут, те да Мекић стоји иза тога како би прикрио да је, осим старице, убио и своју двојицу пријатеља.

Позадина овог случаја је шокантна. Објављене су, наиме, тврдње да су, након забаве у Мешкиновој кући младићи остали без алкохола, а Мекић је, наводно, предложио да опљачкају старицу Анкицу.

Наводи се да су отишли до њене куће, гдје ју је Мекић убио, након чега су се вратили у кућу, а претходно су купили још алкохола. Током ноћи су се, како се тврди, посвађали око плијена па их је Мекић обојицу избо ножем и запалио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана