Највећа запљена у посљедњих десет година у Гацку, позната имена ухапшених

nezavisne.com
Највећа запљена у посљедњих десет година у Гацку, позната имена ухапшених

Гацко - Припадници Полицијске станице Гацко су, јутрос око 3 часа, одузели преко 240 килограма опојне дроге сканк и лишили слободе три лица, двојицу БиХ држављана, настањене у Зеници - Бењамина Крехића (26) и Адиса Сердаревића (40), као и држављанина Црне Горе, Милорада Грбу из Подгорице.

У питању је акција комбинована са засједом, која је проведена на магистралном путу М 20, у гатачкој општини, а наведена лица су лишена слободе и спроведена у Полицијску управу Требиње, гдје се над њима тренутно врши криминалистичка обрада и биће предати у Окружно јавно тужилаштво Требиње, након чега ће случај преузети Специјално тужилаштво РС у Бањалуци”, рекао је начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета након окончања акције.

Он је појаснио да су на раскрсници Бројачи, на путу М20 општина Гацко, полицајци најприје зауставили „мерцедцес” који је био „чистач” за „Реноа трафиц” чији је возач примијетио шта се дешава и окренуо се на путу према селу Михољаче, у покушају да побјегне, али га је полиција ухватила.

Из „мерцедеса” којим је управљао Крехић, а на мјесту сувозача био Сердаревић, покушано је јавити Грбу који је возио дрогу у комбију „Рено трафик” да се врсти, али га је полиција онемогућила у бјекству и контролом возила установили више папирних и најлонских врећа са више од 240 килограма сканка.

Младићи су се са дрогом кретали из правца Црне Горе, одакле су дрогу и преузели, а Лакета објашњава да ова рута која пролази кроз Херцеговину није непозната и није од јуче, и поред појачаних контрола полицијских снага, не само ПУ Требиње, већ и цијеле БиХ и свих њених безбједносних агенција.

„Рута Албанија – Косово – Црна Гора и даље Босна и Херцеговина је активна дуги низ година, а можда и деценија, а, према нашим сазнањима, ова дрога је била намијењена тржишту Сарајева и Зенице, што не значи да није била намијењена и за даљу дистрибуцију ван БиХ”, казао је Лакета и додао да њихова оперативна сазнања говоре и о томе да је за пребацивање ове дроге до Сарајева један од актера требао добити 10.000 евра, док се о тржишној вриједности још увијек не може говорити.

Лакета додаје да ПУ Требње још нема сазнања да ли ова лица имају криминогену прошлост.

Он је подсјетио да је ово једна од већих акција Полицијске управе Требиње, а неслужбени подаци говоре о томе да, откако је прије 12 година откривена велика плантажа у селу Крњин камен код Љубиња, ова управа није имала већу запљену.

„У 2018. години смо, за разлику од 2017. године имали значајне запљене дроге и то 90 килограма марихунаре, 270 грама кокаина, амфетамина 194 грама, хашиша 37 грама, 6 комада екстази и 6 грама хероина, а проводили смо и низ акција”, подсјетио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана