На суђењу руководиоцима РУГИП-а свједочио тужилац Врањеш

На суђењу руководиоцима РУГИП-а свједочио тужилац Врањеш 11.07.2018 20:56 | Срна

Бањалука - Оптужена радница у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) Жељка Милинковић никад није питала ни утицала у вези с неким кривичним предметом.

Рекао је ово данас бањалучки Окружни тужилац Синиша Врањеш у Окружном суду у Бањалуци на суђењу руководиоцима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП).

У овом случају, осим Милинковићеве, оптужени су некадашњи помоћник директора у РУГИП-у Александар Деурић и још двоје његових колега. На оптуженичкој клупи су начелник Одјељења за надзор у РУГИП-у Драган Груловић, те радница у тој управи Дорис Кременовић.

Све их терете за вишемилионске малверзације на штету града Бањалука. Милинковићевој и Груловићу додатно се на терет ставља да су договарали обуставу истраге у предмету "Варница Марија", коју је водило бањалучко Окружно тужилаштво.

"На мене нико не може да утиче, а у вези с предметом 'Варница Марија' с Милинковићевом сам успут причао и питао је шта је ту радила, а она је одговорила ништа. Рекао сам јој и боље, јер ту има свашта. То је то, а у оптужници стављају да је на мене вршен утицај да се обустави предмет. То су бесмислице", тврди Врањеш, који је свједок Тужилаштва.

Појаснио је да у спорно вријеме када је, наводно, на њега вршен утицај, предмет "Варница Марија" није био код њега, већ у тадашњем Специјалном тужилаштву РС. У оптуженици се наводи да је Милинковићева била у добрим односима с Врањешом, кога је требало да почасти да обустави поменути случај. Груловић је требало да договори детаље о исплати новца. Обоје их зато терете за трговину утицајем. Деурића, Груловића и Кременовићеву оптужница терети да су незаконито омогућили да фирма "Наш дом" стекне право над зградом и помоћним објектом, чиме су незаконито прибавили 2,18 милиона марака. Груловићу и Кременовићевој на терет се ставља да су незаконито омогућили да фирма "Грађа" стекне право својине над парцелом од 33.000 квадрата, чиме је град Бањалука оштећен за 5,25 милиона КМ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица