На мети лопова све од оваца до коња

nezavisne.com
На мети лопова све од оваца до коња

Бањалука - Лопови у РС краду разне врсте домаћих животиња, од ситнијих, попут коза и оваца, до већих грла, укључујући краве, па и коње.

Током прошле године украдено је 178 животиња, од чега два пса, два телета и три краве, један коњ, шест коза, 61 јагње и 103 овце.

“У тренутку крађе животиње су се најчешће налазиле у помоћним објектима (шталама), двориштима кућа, као и на пашњацима”, казали су из МУП-а РС.

На подручју Полицијске управе Бањалука “нестало” је 91 грло стоке, од чега 49 оваца, 41 јагње и једно теле. Те крађе забиљежене су на подручју више општина, попут Кнежева, Прњавора и Лакташа.

На подручју Полицијске управе Зворник лани су украдена два пса, једно теле и 20 јагњади. Пријаве су евидентиране у Зворнику, Братунцу, Сребреници, Козлуку и Шековићима. Пси су украдени из дворишта кућа, док су остале животиње украдене из штала.

Када је ријеч о Полицијској управи Градишка, евидентиран је само један случај крађе, када је одвезено 15 оваца.

“Та крађа извршена је у мјесту Кладари, општина Србац, а овце су биле на испаши на њиви”, рекао је наш саговорник.

Занимљиво је да на подручју Полицијске управе Требиње прошле године није био ниједан случај крађе животиња, што значи да нису нестајали ни стока, ни кућни љубимци. Таквих крађа, како нам је потврђено, није било ни на подручју полицијских управа Фоча и Источно Сарајево.

Домаће животиње на нашим подручјима одувијек су биле примамљив плијен за лопове, а у протеклих неколико година забиљежени су врло занимљиви примјери.

Тако је 2015. године један Теслићанин био осумњичен да је у околини те општине чобанину украо магарца.

Извор близак истрази испричао је тада да је осумњичени, управљајући камионом ТАМ, на локалном путу наишао на стадо оваца уз које је ишао магарац.

“Магарац је заостао иза стада јер је пасао траву. Возач камиона је видио да у близини нема чобанина, паркирао је свој 'тамић', увео животињу испод цераде и одвезао је својој кући”, рекао је полицијски извор те додао да је украдена животиња убрзо и пронађена.

Украдено

1 коњ

2 пса

2 телета

3 краве

6 коза

61 јагње

103 овце

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана