Мушкарац који је ударио пет особа у Новом Травнику имао више од три промила алкохола у крви

Срна
Мушкарац који је ударио пет особа у Новом Травнику имао више од три промила алкохола у крви

Нови Травник - Замјеник главног кантоналног тужиоца СБК Драган Поповић који је руководио увиђајем након трагичне саобраћајне несреће у Новом Травнику, истакао је за klix.ba да је прелиминарно утврђено како је мушкарац који је ударио пет особа имао више од три промила алкохола у крви.

"За сада смо прелиминарно утврдили да је особа иницијала Н. Р. била под утицајем алкохола. Имао је више од три промила алкохола у крви. Видјећемо да ли је још било алкохола у крви јер смо узели узорке и чекамо званичне резултате", каже Поповић.

Напоменуо је да ће се данас извршити обдукција преминуле мајке и кћерке, најавивши да ће предложити одређивање притвора за Н. Р.

"Тешко је у овом тренутку утврдити шта се десило. Возач возила Опел Астра је, крећући се из правца насеља Касаповићи, испред градске џамије изгубио контролу над возилом, попео се на тротоар, стругао по огради... За сада можемо отприлике закључити да је на тротоару покупио мајку са двоје дјеце и дјецу локалног имама. Мајка је страдала на лицу мјеста, дјевочица је преминула у току транспорта до болнице. Остали су на лијечењу", казао је Попвић за klix.ba.

Увиђај је вршио сектор Криминалистичке полиција МУП-а СБК под надзором надлежног кантоналног тужиоца СБК.

Klix.ba незванично сазнаје да је возилом Опел Астра управљао 34-годишњи Нермин Рустемпашић. Двоје дјеце је након несреће превезено на Клинички центар Универзитета у Сарајеву с тешким повредама, док је једно дијете упућено у травничку болницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана