Мунибу Ахметспахићу одређен једномјесечни притвор

Срна
Мунибу Ахметспахићу одређен једномјесечни притвор

Сарајево - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Мунибу Ахметспахићу, осумњиченом за организовање терористичке групе и боравак на сиријском ратишту.

Из Суда БиХ је саопштено да је Ахметспахићу притвор одређен због опасности од бјекства и због околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело, довршити покушано кривично дјело или учинити кривично дјело којим пријети, а за та кривична дјела може се изрећи казна затвора у трајању од пет година или тежа казна.


Приједлог Тужилаштва БиХ да се Ахметспахићу одреди притвор и због постојања посебних притворских разлога, односно због угрожавања безбједности грађана и имовине - одбијен је као неоснован.

Ахметспахић је осумњичен да је починио кривично дјело организовање терористичке групе, а у вези са кривичним дјелом тероризам.

Притвор по овом рјешењу може трајати до 22. децембра или до нове одлуке Суда.

Муниб Ахметспахић ухапшен је у петак, 23. новембра, на Аеродрому Сарајево због сумње да је учествовао у рату у Сирији. Претходно је правоснажно ослобођен за учешће у терористичком нападу 2011. године у којем је Мевлид Јашаревић пуцао на Амбасаду САД у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана