Мостар: Ухапшено пет лица због изнуде и лихварства

Срна
Мостар: Ухапшено пет лица због изнуде и лихварства

Сарајево - Пет лица је ухапшено на подручју Мостара и Читлука због сумње да су се бавили изнудом и лихварством, док је на пет локација обављен претрес.

На подручју Мостара слободе су лишена лица чији су иницијали З.Г, М.М, М.И. и Ј.А, а на подручју Читлука лице чији су иницијали М.Т, саопштено је из Федералне управе полиције.

Хапшења су обављена јутрос у акцији "Бура" послије вишемјесечне истраге. У оквиру акције претресене су четири локације на подручју Мостара и једна локација на подручју Читлука.

Током претреса одузето је више мобилних телефона и СИМ картица, нотеса, банковних картица, 19 пакетића кокаина, ватрено оружје, лична докумената и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелима.

Акција се проводи под надзором Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, а претреси су обављени по наредбама Општинског суда у Мостару.

Криминалистичка обрада ухапшених биће обављена у просторијама Федералне управе полиције, а потом ће, уз извјештај о извршеном кривичном дјелу, бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана