Мостар: Полицајца ранили у руку па нестали у ноћи

nezavisne.com
Мостар: Полицајца ранили у руку па нестали у ноћи

Мостар - Полиција из Мостара трага за четворицом маскираних мушкараца, који су у ноћи између сриједе и четвртка ранили једног полицајца, погодивши га у руку, а затим побјегли.

Због фантомки које су нападачи имали на глави претпоставља се да су се у моментима када су примијећени припремали за пљачку.

Полицајац који је рањен није у животној опасности, а док су му љекари указивали помоћ, неколико патрола крстарило је градом на Неретви у потрази за револверашима.

Из мостарске полиције потврдили су да се све одиграло након што је око 1.50 зазвонио телефон у њиховом оперативном центру.

“Анонимно нам је пријављено да је у Улици маршала Тита у насељу Долина сунца уочено више сумњивих особа”, појашњавају из полиције.

Патрола је за кратко вријеме стигла у то насеље, гдје је затекла сумњивце како улазе у аутомобил, а тада је наступила права драма.

“У покушају полицајаца да својим аутом препријече пут тим мушкарцима, сумњивци се нису смирили, већ су отворили ватру према полицијском возилу. Један од метака ранио је полицајца, који је потом превезен у болницу”, појашњавају полицијски извори.

Шири дио терена затим је био покривен полицајцима у потрази за нападачима, који до закључења овог броја “Независних” нису били ухваћени.

Док мостарска полиција ради на овом случају, и сарајевска полиција утврђује како је дошло до пуцњаве и туче у општини Илијаш, у којој је прекјуче једно лице повријеђено, а три особе су ухапшене.

Ухапшен је прво Ж.С. (28) из Високог због сумње да је испалио више хитаца, с тим што нико није повријеђен.

У међувремену је полиција утврдила да је с њим у друштву био и суграђанин С.А. (24), који је пронађен са тешким повредама, те је на Клиници за ортопедију и трауматологију КЦУС задржан на даљем лијечењу.

“У току криминалистичке обраде утврђено је да су повреде С.А. нанијели Х.С. (33) и Х.М. (29), настањени у Илијашу, који су такође ухапшени”, казали су из полиције.

Незванично се сазнаје да је након овог обрачуна пронађен и пиштољ са неколико метака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана