Модричанину потврђена оптужница због обљубе дјетета

nezavisne.com
Модричанину потврђена оптужница због обљубе дјетета

Добој - Судија за претходно саслушање Окружног суда у Добоју потврдио је оптужницу Окружног јавног тужилаштва у Добоју против Вида Јанковића (36) из Модриче, због кривичног дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година.

Оптуженом је Суд, на приједлог Тужилаштва, продужио притвор у трајању до најдуже двије године, уз контролу оправданости притвора свака два мјесеца од доношења посљедњег рјешења о притвору.

Како кажу из Окружног јавног тужилаштва у Добоју, наводећи иницијале оптуженог, он је тачно неутврђеног дана у периоду од краја септембра до 22. октобра 2018. године на подручју општине Модрича, у вечерњим часовима, извршио обљубу над малољетном тринаестогодишњакињом, знајућу да је дијете.

Подсјећамо, ухапшен је 15. новембра на основу наредбе Окружног суда Добој и извршен је претрес куће и помоћних објеката у његовом власништву, приликом чега су пронађени предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Јанковић је 2016. године, након признања кривице, осуђен на шест мјесеци затвора због обљубе над ментално заосталом С.Б. Ради се о случају који је потресао цијели регион јер је откривено да је С.Б. као малољетница била у вези с тројицом мушкараца, те да је у периоду од 2011. до 2015. године родила три бебе, које су убијене и закопане на њеном породичном имању.

Због убиства те подстрекавања кћерке на убиство беба њена мајка Војкана Богојевић осуђена је на шест година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана