Младост угашена у Пливи

Невена Бунић
Младост угашена у Пливи

Шипово - Зорана Тркуља (23) из Шипова погинула је када је управљајући “пежоом” слетјела у Пливу у Ступни код Шипова.

Трагедија се догодила у понедјељак око 16 часова када је Тркуља аутомобилом на оштрој кривини на магистралном путу слетјела у ријеку. На мјесту сувозача била је њена суграђанка Маријана Бужанин (21), која је прошла без повреда.

- Чула сам да је иза њих ишао камион чији се возач, након што је видио слијетање, одмах зауставио да би притекао у помоћ. Позвао је полицију и спасиоци су успјели да спасе сувозачицу, а несрећну дјевојку која је била за воланом “пежоа 106” су пронашли пола километра од мјеста гдје је слетио аутомобил - рекла је једна од мјештанки Ступне.

Увиђај је обавио дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Синиша Врањеш заједно са полицијом из Шипова.

- Радимо на утврђивању свих околности слијетања возила. Тужилац је наредио обдукцију тијела страдале дјевојке која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС - рекли су у Окружном тужилаштву Бањалука.

И на другим путевима у Републици Српској било је тешких саобраћајних несрећа у којима су млади извукли дебљи крај.

У слијетању “опел астре” у Орахову код Градишке тешко је повријеђена Дајана Глигић (25) из Козарске Дубице, која је била за воланом аута. Њен суграђанин и сапутник Саша Котур (25) задобио је лакше повреде. Према незваничним информацијама, дјевојка је повриједила кости лица и налази се на Одјељењу за максилофацијалну хирургију Универзитетског клиничког центра у Бањалуци. У полицији су рекли да су обавили увиђај и да је о свему обавијештено Окружно тужилаштво у Бањалуци.

Младић С. С. (20) тешко је повријеђен након што је за воланом “форда” слетио с пута у Зупцима код Требиња. Несрећа се догодила јуче ујутро, а након слијетања возило се преврнуло. Повријеђени је пребачен у требињску болницу у Службу за анестезију, реанимацију и интензивно лијечење. У овој здравственој установи рекли су да је младић стабилно, али да још раде претраге након којих ће се знати озбиљност његовог стања. Жаклина Карић (29) из Градишке лакше је повријеђена када је изгубила контролу над “ситроеном” у улици Мирослава Антића у овом граду. Задобила је лакше повреде и збринута је у Дому здравља у Градишци.

Мотоциклиста у коми

Марко Косовић (24) из Градишке тешко је повријеђен након што је мотоциклом “сузуки” слетио са пута на магистралном путу у Врбашки код Градишке. Према незваничним информацијама, младић је у коми и смјештен је у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци.

- Обавили смо увиђај на лицу мјеста и обавијестили Окружно тужилаштво - рекли су у Полицијској управи Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана