Mladić “golfom” sletio u Drinu i poginuo

Nevena Bunić
Mladić “golfom” sletio u Drinu i poginuo

Foča - Marko Radović (22) iz Foče poginuo je juče kada je upravljajući “golfom 2” sletio u nabujalu Drinu u mjestu Patkovina kod Foče, a pretpostavlja se da je stravičnoj nesreći kumovala brza vožnja.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu Foča - Goražde kada je mladić izgubio kontrolu nad automobilom, udario u bankinu i sletio s puta. Vozilom je udario u drvo, nakon čega je automobil završio u rijeci, dok je Radović ispao i ostao da leži na obali.

Mještanin Patkovine koji živi u blizini mjesta gdje se desila nesreća uočio je izvrnutu bankinu, nakon čega je ugledao stravičan prizor. Odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć, a zbog nepristupačnog i zaraslog terena na lice mjesta stigli su i pripadnici Speleospasilačke službe RS iz Foče, spasioci iz “Volfa” i vatrogasci.

Izvukli su mladića koji je davao znake života, ali, nažalost, on je preminuo nedugo nakon toga u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

- Obavili smo uviđaj uz nadzor dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo i prikupili sve tragove koji će pokazati okolnosti nesreće - naveli su u Policijskoj upravi Foča.

I na drugim putevima u BiH proteklog vikenda bilo je teških nesreća.

Elvir Softić (27) iz Kozarca kod Prijedora izgubio je život kada je u petak uveče za volanom BMW-a udario u betonski propust za vodu u Kamičanima kod Prijedora. U vozilu su, pored Softića, bili i petnaestogodišnjak i šesnaestogodišnjak koji su nakon udara ispali iz automobila, a prošli su sa teškim povredama. Koliko je bila teška nesreća, govore i slike prepolovljenog BMNj-a i krhotina i dijelova automobila koji su odletjeli na desetine metara od mjesta nesreće. I u ovom slučaju brzina je bila uzrok stravičnog udara automobila. Povrijeđeni maloljetnici su smješteni u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Pet osoba povrijeđeno je juče ujutro u sudaru dva automobila u Mravićima kod Maglaja. Lakše povrede zadobila je jedna osoba, dok se ljekari nisu izjašnjavali o stepenu povreda ostalih učesnika u nesreći. Pretpostavlja se da je do sudara došlo zbog kiše i mokrog kolovoza.

 Ledena rijeka

Nakon policije na mjesto nesreće stiglo je šest pripadnika Speleospasilačke službe RS Foča, te su izvukli mladića koji je još bio živ.

- Pregledali smo automobil u rijeci zbog sumnje da je u njemu bilo još osoba. Nismo pronašli nikoga. Voda je bila ledena, ali naši pripadnici su obučeni za ovakve akcije - rekao je načelnik Speleospasilačke službe u Foči Miloš Jakić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana