Младић “голфом” слетио у Дрину и погинуо

Невена Бунић
Младић “голфом” слетио у Дрину и погинуо

Фоча - Марко Радовић (22) из Фоче погинуо је јуче када је управљајући “голфом 2” слетио у набујалу Дрину у мјесту Патковина код Фоче, а претпоставља се да је стравичној несрећи кумовала брза вожња.

Несрећа се догодила на магистралном путу Фоча - Горажде када је младић изгубио контролу над аутомобилом, ударио у банкину и слетио с пута. Возилом је ударио у дрво, након чега је аутомобил завршио у ријеци, док је Радовић испао и остао да лежи на обали.

Мјештанин Патковине који живи у близини мјеста гдје се десила несрећа уочио је изврнуту банкину, након чега је угледао стравичан призор. Одмах је позвао полицију и хитну помоћ, а због неприступачног и зараслог терена на лице мјеста стигли су и припадници Спелеоспасилачке службе РС из Фоче, спасиоци из “Волфа” и ватрогасци.

Извукли су младића који је давао знаке живота, али, нажалост, он је преминуо недуго након тога у Универзитетској болници у Фочи.

- Обавили смо увиђај уз надзор дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Источно Сарајево и прикупили све трагове који ће показати околности несреће - навели су у Полицијској управи Фоча.

И на другим путевима у БиХ протеклог викенда било је тешких несрећа.

Елвир Софтић (27) из Козарца код Приједора изгубио је живот када је у петак увече за воланом BMW-а ударио у бетонски пропуст за воду у Камичанима код Приједора. У возилу су, поред Софтића, били и петнаестогодишњак и шеснаестогодишњак који су након удара испали из аутомобила, а прошли су са тешким повредама. Колико је била тешка несрећа, говоре и слике преполовљеног БМЊ-а и крхотина и дијелова аутомобила који су одлетјели на десетине метара од мјеста несреће. И у овом случају брзина је била узрок стравичног удара аутомобила. Повријеђени малољетници су смјештени у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци.

Пет особа повријеђено је јуче ујутро у судару два аутомобила у Мравићима код Маглаја. Лакше повреде задобила је једна особа, док се љекари нису изјашњавали о степену повреда осталих учесника у несрећи. Претпоставља се да је до судара дошло због кише и мокрог коловоза.

 Ледена ријека

Након полиције на мјесто несреће стигло је шест припадника Спелеоспасилачке службе РС Фоча, те су извукли младића који је још био жив.

- Прегледали смо аутомобил у ријеци због сумње да је у њему било још особа. Нисмо пронашли никога. Вода је била ледена, али наши припадници су обучени за овакве акције - рекао је начелник Спелеоспасилачке службе у Фочи Милош Јакић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана