Мигранати у Бихаћу се у сну угушили димом

nezavisne.com
Мигранати у Бихаћу се у сну угушили димом

Бихаћ - Узрок смрти три непозната мушкарца, за које се с великом вјероватноћом претпоставља да се ради о мигрантима, а који су у ноћи између петка и суботе смртно страдали у Бихаћу, је тровање угљен-моноксидом, показали су резултати полицијске истраге и обдукције, која је проведена у овоме случају.

Беживотна тијела су пронађена у напуштеном објекту некадашње штампарије “Братство”, која се налази у бихаћком насељу Миџића махала, након што је прије тога избио пожар на објекту.

Ватру су примијетиле комшије те су око два сата ујутро позвале ватрогасце, који су изашли на лице мјеста и у року од сат времена угасили пожар.

Але Шиљдедић, портпарол МУП-а УСК, каже како су на лице мјеста изашли патрола полиције и Ватрогасна јединица те да је, након што је угашен пожар, одлучено да се, због смањене видљивости, увиђај одгоди до јутарњих сати.

“Приликом увиђаја у самом објекту су пронађена три изгорјела тијела, која су била угљенисана до непрепознатљивости и чији идентитет још није утврђен. Уз њих нису пронађени никакви документи или су они уништени у пожару. Патолог који је присуствовао увиђају је прегледом лешева установио како нису пронађени трагови који би указивали на насилну смрт. Тијела су потом одвезена у Кантоналну болницу на обдукцију”, казао је Шиљдедић.

Обдукција је показала да се ради о одраслим мушкарцима чија је старост између 20 и 30 година, а за потребе идентификације с тијела су узети узорци ДНК, зуби и неоштећени дијелови коже који могу помоћи у идентификацији страдалих. У полицији кажу како се, на основу положаја у којима су тијела пронађена, претпоставља да су умрли током спавања од посљедица гушења димом.

Досадашњи резултати истраге показали су да су приликом боравка у поменутом објекту те особе користиле свијећу, па се претпоставља да је она узроковала пожар који је захватио зграду.

Мјештани који живе у близини кажу да је објекат некадашње штампарије већ мјесецима уточиште мигрантима, који долазе на подручје Бихаћа, и да су се у унутрашњости налазиле велике количине смећа које су остављали иза себе.

Увиђај у овом случају обавили су припадници криминалистичке полиције МУП-а УСК под надзором дежурног кантоналног тужиоца. Како сазнајемо, тијела страдалих миграната биће укопана на градском мезарју Хумци у Бихаћу.

Представнички дом Парламента ФБиХ сазвао је за сутра тематску сједницу поводом мигрантске кризе и посљедичне хуманитарно-сигурносне ситуације, с акцентом на збивања у Унско-санском кантону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана