Masovna tuča u Hercegnovskoj ulici u Trebinju: Čekićem tukao sina i majku

Nevena Bunić
Masovna tuča u Hercegnovskoj ulici u Trebinju: Čekićem tukao sina i majku

Trebinje - Prava drama odigrala se u Hercegnovskoj ulici u Trebinju, gdje je Nikola Vujović zvani Malac (31) čekićem napao sugrađanina Slobodana Lalovića (29), a potom i njegovu majku Gordanu (52), koja je stala u odbranu sina.

Sve se odigralo u ponedjeljak uveče ispred pekare i prodavnice u toj ulici, gdje je Vujović, koji je odranije poznat po činjenju krivičnih djela, nasrnuo na Lalovića.

Zamahnuo je čekićem prema mladiću, ali nije uspio da ga udari jer je majka napadnutog stala u njegovu odbranu. Nasilnik je ženu tom prilikom udario čekićem i lakše povrijedio.

- U cijeli slučaj umiješao se L. B. (23), koji je pokušao da ih razdvoji, ali je nasilni Vujović i njega udario čekićem po glavi. Kada su to vidjeli, nekoliko mladića iz obližnje kafane priskočilo je u pomoć napadnutima pa je nastao opšti metež i masovna tuča - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da je ubrzo stigla policija, koja je uspjela da razdvoji razjarenu grupu. Vujović, L. B. i Lalovićeva su prevezeni u Opštu bolnicu u Trebinju.

Međutim, Vujović se ni u vozilu hitne pomoći nije smirio i nastavio je da pravi nered.

- Nogama i rukama udarao je u sanitetsko vozilo i tom prilikom ga oštetio. U bolnici su mu konstatovali povrede ruku, nogu i glave - rekao je sagovornik “Glasa Srpske” i dodao da su svi učesnici tuče prošli sa lakšim povredama.

Nakon zbrinjavanja, svi su pušteni iz bolnice i ispitani u policiji.

- N. V. je osumnjičen za nanošenje povreda, a istraga će pokazati da li će i druge osobe krivično odgovarati za učestvovanje u tuči. Obavili smo uviđaj na licu mjesta i prikupili sve tragove. Pronašli smo i čekić, koji će poslužiti kao dokaz u sudskom postupku - kazali su u Policijskoj upravi Trebinje i dodali da je o cijelom slučaju obaviješteno i Okružno tužilaštvo u ovom gradu.

Mještani Hercegnovske ulice ispričali su da se više muškaraca tuklo u njihovom komšiluku i da se čula glasna galama.

  • Nekoliko muškaraca bilo je krvavo i vidjelo se da su povrijeđeni. Pored njih je bila i žena koja je plakala. Nakon dolaska policije sve se smirilo - rekla je jedna mještanka te ulice želeći da ostane anonimna.

Poznat policiji

Nikola Vujović je odranije poznat policiji po švercu narkotika, teškim krađama i drugim nezakonitim radnjama. Hapšen je i u akciji “Leotar”, u kojoj su pali dileri droge na području Trebinja. Njega je u martu 2014. godine u leđa nožem ubo Igor Ratković ispred svoje kuće u Trebinju. Navodno je Vujović došao ispred kuće Ratkovića i tražio od njega novac. Tada su se posvađali i tom prilikom Ratković ga je ubo nožem u leđa i rame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana