Масовна туча у Херцегновској улици у Требињу: Чекићем тукао сина и мајку

Невена Бунић
Масовна туча у Херцегновској улици у Требињу: Чекићем тукао сина и мајку

Требиње - Права драма одиграла се у Херцегновској улици у Требињу, гдје је Никола Вујовић звани Малац (31) чекићем напао суграђанина Слободана Лаловића (29), а потом и његову мајку Гордану (52), која је стала у одбрану сина.

Све се одиграло у понедјељак увече испред пекаре и продавнице у тој улици, гдје је Вујовић, који је одраније познат по чињењу кривичних дјела, насрнуо на Лаловића.

Замахнуо је чекићем према младићу, али није успио да га удари јер је мајка нападнутог стала у његову одбрану. Насилник је жену том приликом ударио чекићем и лакше повриједио.

- У цијели случај умијешао се Л. Б. (23), који је покушао да их раздвоји, али је насилни Вујовић и њега ударио чекићем по глави. Када су то видјели, неколико младића из оближње кафане прискочило је у помоћ нападнутима па је настао општи метеж и масовна туча - рекао је извор “Гласа Српске”.

Додао је да је убрзо стигла полиција, која је успјела да раздвоји разјарену групу. Вујовић, Л. Б. и Лаловићева су превезени у Општу болницу у Требињу.

Међутим, Вујовић се ни у возилу хитне помоћи није смирио и наставио је да прави неред.

- Ногама и рукама ударао је у санитетско возило и том приликом га оштетио. У болници су му констатовали повреде руку, ногу и главе - рекао је саговорник “Гласа Српске” и додао да су сви учесници туче прошли са лакшим повредама.

Након збрињавања, сви су пуштени из болнице и испитани у полицији.

- Н. В. је осумњичен за наношење повреда, а истрага ће показати да ли ће и друге особе кривично одговарати за учествовање у тучи. Обавили смо увиђај на лицу мјеста и прикупили све трагове. Пронашли смо и чекић, који ће послужити као доказ у судском поступку - казали су у Полицијској управи Требиње и додали да је о цијелом случају обавијештено и Окружно тужилаштво у овом граду.

Мјештани Херцегновске улице испричали су да се више мушкараца тукло у њиховом комшилуку и да се чула гласна галама.

  • Неколико мушкараца било је крваво и видјело се да су повријеђени. Поред њих је била и жена која је плакала. Након доласка полиције све се смирило - рекла је једна мјештанка те улице желећи да остане анонимна.

Познат полицији

Никола Вујовић је одраније познат полицији по шверцу наркотика, тешким крађама и другим незаконитим радњама. Хапшен је и у акцији “Леотар”, у којој су пали дилери дроге на подручју Требиња. Њега је у марту 2014. године у леђа ножем убо Игор Ратковић испред своје куће у Требињу. Наводно је Вујовић дошао испред куће Ратковића и тражио од њега новац. Тада су се посвађали и том приликом Ратковић га је убо ножем у леђа и раме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана