Маскирани мушкарац у Требињу запалио ауто бизнисмена

Невена Бунић
Маскирани мушкарац у Требињу запалио ауто бизнисмена

Требиње - Скупоцјени BMW чији је власник требињски привредник Васо Тарана, запаљен је јуче један час послије поноћи на Тргу Петрал у Требињу, а надзорне камере су снимиле маскираног мушкарца како подмеће пожар, сазнаје “Глас Српске”.

Све се догодило на паркингу испред зграде надомак градског стадиона у Полицама гдје Тарана живи. У пожару, на срећу, нико није повријеђен, а изгорио је предњи дио возила и причињена је велика штета. Ватра се брзо распламсала те захватила фасаду зграде и пољопривредну апотеку, а оштећен је и аутомобил поред кога је BMW био паркиран.

Извор “Гласа Српске” испричао је да је видео-надзор на згради снимио маскираног мушкарца са капуљачом како бензином полива ауто, а потом потпаљује ватру. Дим и пламен је примијетио Тарана који је позвао ватрогасце. Убрзо је стигла и полиција која је обавила увиђај под надзором инспектора за противпожарну заштиту.

- Вјештачење ће показати шта је прави узрок пожара, односно да ли се ради о самозапаљењу или подметању ватре - навели су у Полицијској управи Требиње.

Тарана, који је власник предузећа “Ауто-унион” које се бави сервисирањем аутомобила и продајом ауто-дијелова, тврди да је пожар подметнут. Међутим, он каже да не зна ко му је и због чега ово учинио.

- Полицији сам предао снимке видено-надзора, а и друге околне камере су сигурно снимиле подметање пожара. На полицији је да открије ко је запалио ауто. Немам непријатеља. Ни ја, нити било ко од чланова моје породице се никада нисмо замјерили било коме. Вјероватно неким људима смета успјех и поштен рад - казао је Тарана и додао да је штета настала у пожару већа од 30.000 КМ.

На требињским улицама у посљедње вријеме забиљежено је више случајева подметања пожара. “Опел корса” која је у власништву раднице Пореске управе РС Љиљане Тарајило, запаљена је у августу у Жичкој улици у требињском насељу Брегови. И у овом случају, пожар је избио у ситним сатима на паркингу. Неколико седмица прије тога, у насељу Хрупјела запаљен је и “рено клио” чији је власник инспектор у Пореској управи РС Мирослав Чучковић. Он је тада испричао “Гласу Српске” да је пожар подметнут на два мјеста.

Очев аутомобил

Ово није први пут да је запаљен аутомобил у власништву предузећа “Ауто унион”. “Ситроен пикап” који је користио Таранин отац Ђоко изгорио је у  јануару 2017. године.

- Ни дан-данас не знамо ко је запалио ауто - казао је Васо Тарана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана