Лукач: Смрт Давида Драгичевића биће у потпуности расвијетљена

Срна
Лукач: Смрт Давида Драгичевића биће у потпуности расвијетљена

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да се истрага у вези са смрћу Давида Драгичевића (21), чије је тијело прије три дана пронађено у Врбасу, наставља, те да ће случај у потпуности бити расвијетљен, а ниједна чињеница неће бити сакривена од јавности и породице.

Лукач је позвао грађане да се обрате полицији ако имају било какве информације о овом случају.

Министар је најавио да ће данас посјетити породицу Давида Драгичевића, изразити саучешће, те разговарати са њима, јер они сигурно имају информација о томе с ким се младић дружио, као и да им гарантује да ће полиција урадити свој посао професионално.

"Не знам зашто полиција није у току досадашње истраге разговарала са родитељима, али ћемо то свакако урадити", додао је Лукач.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да се данас очекује токсиколошки налаз Завода за судску медицину Републике Српске Давидове крви и урина, који ће показати у каквом стању је био када је страдао.

Лукач наглашава да полиција у оваквим случајевима не треба ништа да крије.

"Претпоставка је на који начин је дошло до Давидове смрти, али је чињеница да је његова смрт наступила утапањем и да није на себи имао повреде опасне по живот. Све остале спекулације и стварање завјера да се у Бањалуци убијају дјеца на различите начине и да се то прикрива су морбидне", истакао је Лукач.

Одбацивши овакве тврдње, Лукач је рекао да уколико постоји било ко у Министарству унутрашњих послова (МУП) ко је спреман да прикрије било чије убиство, тај не заслужује да носи униформу нити да буде у том министарству, већ му је мјесто у затвору.

"Такве спекулације су покушај да се стави терет на МУП и оне су нереалне. МУП ће свој посао радити професионално и у сваком тренутку, а ако утврдимо да било ко нешто прикрива ухапсићемо га и процесуирати. Нама такви не требају", поручио је Лукач.

Он је навео да у овом случају ништа није прикривено, због чега су на јучерашњој конференцији за новинаре јавно изнесене чињенице које су неком прихватљиве, а некоме нису.

"Разумијем бол родитеља и да они не могу прихватити све чињенице које су се десиле и да је њихов син можда био у неком кривичном дјелу, што и не тврдимо, али је чињеница да су код њега пронађени премети из кривичног дјела, а на који начин су доспјели до њега покушаћемо утврдити", додао је Лукач.

Он је појаснио да нико из полиције није рекао да је Давид сам скочио у ријеку, већ да је смрт наступила утапањем, а да ли га је неко гурнуо или се десило нешто друго полиција мора још испитати и саслушати сва лица са којима је био у контакту.

"Направили смо трасу његовог кретања прије несрећног догађаја на основу камера и мјеста на којима се појављивао и покушаћемо реконструисати његово кретање прије смрти, саслушати сва лица која су са њим била у контакту и овај случај у потпуности расвијетлити и ниједна чињеница неће бити сакривена", рекао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана