Ловац из Топлица: Кренуо сам с пушком, да полиција није убила Гачића, ја бих

N1
Ловац из Топлица: Кренуо сам с пушком, да полиција није убила Гачића, ја бих

Јаке полицијске снаге распоређене су током вечери у уторак на мјесту ликвидације вишеструког убице Едина Гачића.

Док се обавља увиђај, мјештани скупљају утиске о чињеници да је у њиховом селу убијен човјек који је био најтраженији у БиХ протеклих дана. Неки од њих су пристали и да разговарају с новинарима, а један од њих је и ловац из Топлица Зијад Бегановић звани Ројник.

Он је испричао новинарима шта се дешавало током дана на овом подручју.

“Био сам овдје на селу, од првог дана сам учестовао као грађанин. Први пуцњи, кад су пуцали, ја сам одмах пушку узео и слетио овдје код моста у Топлици. Један специјалац ме пита 'шта је', нису они чули у џипу, ја сам рекао да се чују рафали. Пуцњава се чује, десет, 15 кратких рафала се чуло. Касније кроз неколико минута јављају да је терориста убијен”, казао је Бегановић, преноси телевизија “Н1”.

“Никада се нисам бојао ничега. Ја бих га убио да нису они, ја браним грађане, своје село и Босну и Херцеговину”, наставља своју причу.

Един Гачић осумњичен је за убиство полицајца ФУП-а Махира Бегића на подручју Суходола код Тарчина у вечерњим сатима 9. фебруара, а полиција је за њим трагала од прошлог понедјељка због убиства Сауда Султанића у Подорашцу код Коњица.

Гачић је прије ових убистава починио још два; 1998. године је убио Исмета Гунића, а 2002. и своју мајку.

(Н1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана