Лопови код Лопара побјегли са 160.000 КМ

nezavisne.com
Лопови код Лопара побјегли са 160.000 КМ

Лопаре - Полицији у Лопарама пријављено је да је лопов, или више њих, упао у кућу Љубе Симикића у мјесту Горњи Мачковац, те украо близу 160.000 марака, сазнају “Независне”.

Локалној полицијској станици, како сазнајемо, обратио се управо Симикић, те полицајцима испричао да му је, осим новца, украден и златни накит, чију вриједност није прецизирао.

“Према његовој пријави, проваљено му је у објекте, из којих је украден новац у различитим валутама. Највише су у питању швајцарски франци, али има и евра, те марака. Осим тога, како је навео, однесен му је и накит из куће. У пријави је навео да је крађа изведена у протеклих мјесец дана”, појашњава извор “Независних”.

У изјави за “Независне” Симикић каже да су на мети лопова биле његове двије куће док је био у Швајцарској, гдје иначе проводи највише времена.

“Ја сам у суботу дошао отуд и у понедјељак сам хтио косити око куће. Када сам ушао унутра, било је све испретурано. Упали су у двије куће и у радионицу. Завирили су у све ормаре, дирали ствари по сталажама, по кухињи. На тавану нема ниједне ствари коју нису помјерили”, испричао нам је Симикић.

По његовим ријечима, једна од његових опљачканих кућа је на клизишту.

“Тако да сам почео правити кућу на другом мјесту. Али када год дођем, обиђем и имање које је на клизишту. Пут до тог имања је неприступачан и мислио сам да ми је ту новац најсигурнији”, навео је Симикић.

Како сазнајемо, овај случај оквалификован је као тешка крађа, а полиција је покренула истрагу.

С обзиром на то да предстоји љетни период и сезона годишњих одмора, из полиције апелују на грађане да заштите своје куће и станове како не би били на мети крадљиваца.

“Златни накит и друге вриједне ствари не остављати у кући или стану, већ у банци, или дати неком од родбине на чување. Никад не остављајте отворене прозоре или балконска врата, јер криминалци вјешто користе такве прилике, неопажено улазе у ваш стан и односе новац и вриједне предмете”, казали су из полиције.

Савјетују грађанима и да комшије обавијесте о одуству, а да они, ако примијете било шта сумњиво, позову бесплатан број полиције - 122.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана