Лопови ишчупали и златне зубе

Невена Бунић
Лопови ишчупали и златне зубе

Босанска Крупа - Полиција трага за двојицом разбојника коју су провалили у кућу брата и сестре Т. М. (74) и Д. М. (68) у Глодни код Босанске Крупе, претукли их и од њих отели 5.100 КМ и златни накит. Колико су лопови били монструозни свједочи и податак да су старици ишчупали и два зуба са златним навлакама.

Све се десило у ноћи између сриједе и четвртка, када су пљачкаши са фантомкама на главама провалили у кућу брата и сестре. Они су нешто прије поноћи развалили улазна врата на кући.

- Када су упали у једну од просторија гдје су затекли Т. М. и Д. М.  оборили на под и кренули да туку. Током пљачке несрећној жени ишчупали су протезу из уста са двије златне навлаке на зубима скинули су јој и бурму и други накит. Послије тога кренули су у преметачину куће. Испретурали су сваку просторију у потрази за новцем и накитом. Када су покупили све вриједности које су имали брат и сестра, двојац је побјегао - рекао је извор близак истрази.

Преплашене и претучене жртве пљачкаша су у раним јутарњим часовима изашли из куће како би потражили помоћ. Срели су комшију А. К. (33) који је позвао полицију.

У Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона (УСК) рекли су да им је пријављено да су маскирани насилници украли 5.100 КМ.

- Украдени су три златне огрлице,  златни ланчић,  минђуше, прстење, два нова мобилна телефона, фотоапарат, шест ручних сатова и новац - навели су у МУП-у УСК.

Полиција је обавила увиђај на лицу мјеста и изузела трагове који би могли да доведу до пљачкаша.

- Овај случај окарактерисали смо као разбојништво, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва који је наложио да се након детаљне истраге против непознатих лица достави кривична пријава -  рекли су у МУП-у УСК.

Повреде

Жртве разбојника превезени су у Дом здравља у Босанској Крупи, а старац је због озбиљности повреда плућа пребачен у Кантоналну болницу у Бихаћу. Старица је задобила лакше повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана