Лопов са стола у башти бањалучког хотела “Босна” покупио торбу са 110.000 марака

Н. Т.
Лопов са стола у башти бањалучког хотела “Босна” покупио торбу са 110.000 марака

Бањалука - Полиција трага за непознатим лоповом који је од Салка З. (64) из Велике Кладуше у башти кафића бањалучког хотела “Босна” украо торбу у којој је било чак 110.000 КМ, сазнаје “Глас Српске”.

Према ријечима извора блиског истрази Салко је сједио за  столом на коме је држао торбу са новцем. Све се десило усред дана око 12.30 часова када је башта била пуна гостију.

- Лопов је био маскиран и  брзо је наишао крај стола за којим је сједио старији ћелави човјек и зграбио његову торбу и отрчао. Имао је мараму преко лица и качкет на глави који је навукао скоро на цијело чело. Док је власник торбе схватио  шта се десило, он је већ нестао. Убрзо је стигла и полиција, али лопову није било ни трага - казао је један очевидац не желећи да му помињемо име.

Према ријечима извора блиског истрази, претпоставља се да је лопов можда пратио опљачканог човјека или знао да он има новаца. Незванично сазнајемо да је опљачкани Салко чест гост хотела “Босна” у коме је виђан сам, али и са друштвом.

Сазнајемо да башта кафића у којој је причињена крађа није покривена видео-надзором тако да ће полицији теже поћи за руком да открије лопова. Ни у близини нема камера изузев код зграде “Електрокрајине”. У Полицијској управи Бањалука, казали су да им је поменута крађа пријављена јуче око 13.25 часова.

- Према пријави маскирана особа искористила је непажњу власника и украла торбу из баште кафића у бањалучкој улици Краља Петра Првог Карађорђевића. Обављен је увиђај, а материјална штета биће накнадно утврђена. Не можемо да кажемо више детаља за сада - рекла је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Додала да је у току интензивна истрага и провјере у циљу утврђивања свих околности ове крађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана