Љубавну аферу платио главом?

Небојша Томашевић
Љубавну аферу платио главом?

Хан Пијесак - Давор Витић (33) из Братунца убијен је, највјероватније, јер је имао аферу са удатом женом, а полиција је ухапсила супружнике Бошка (28) и Биљану К. (41) те њиховог познаника Перу М. (43) из Хан Пијеска због сумње да су повезани с тим злочином, сазнаје “Глас Српске”.

Витић је убијен хицима из пушке у суботу око 17 часова у мјесту Богаз код Хан Пијеска, а још није утврђено ко је од осумњичених пуцао. Како сазнајемо, све се десило када је Витића у близину куће једног од осумњичених довезао пријатељ.

- Чим је Витић изашао из аута, из оближње куће су изашла два лица, од којих је једно запуцало из полуаутоматске пушке према њему. Хитац је усмртио младића. Полиција и хитна помоћ стигли су веома брзо. Нисам то видио, али се тако прича по насељу - казао је један од мјештана Богаза не желећи да му помињемо име.

Он је додао да је начуо да се све десило јер је убијени Витић имао љубавну аферу са супругом једног од осумњичених.

- Причало се да Витић и та жена имају аферу и да је за то њен муж сазнао. Међутим, не зна се још да ли је то истина и да ли је преварени због тог припремио сачекушу Витићу. Зато и не могу да кажем име жене и превареног мужа. Чак се не зна ни ко је пуцао на убијеног, ваљда то ни полиција још није тачно утврдила - казао је овај мјештанин Богаза.

Извор близак истрази је казао да се претпоставља да је на Витића пуцао Бошко К. или Перо М., али то још није потврђено.

- Док се не саслушају осумњичени и не обаве потребна вјештачења, не можемо да кажемо ко је усмртио Витића и шта се тачно десило. Потребно је саслушати и свједоке који су ту били па упоредити све приче и доказе како бисмо дошли до истине - казао је извор “Гласа Српске”.

У Полицијској управи Источно Сарајево, наводећи иницијале, потврдили су да су Бошко и Биљана К. те Перо М. ухапшени због сумње да су починили убиство.

- Осумњичену тројку теретимо да је 21. јуна око 17 часова усмртила В. Д. из Братунца. Они ће након испитивања бити предати Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву - рекли су у ПУ Источно Сарајево и додали да не могу откривати више детаља.

Пушке

Након хапшења осумњичене тројке, незванично, код њих су пронађене и одузете двије пушке које ће бити вјештачене.

- Потребно је утврдити из којег оружја је усмрћен Давор Витић, те ко је на њега пуцао. Надамо се да ће одређеним анализама и вјештачењима бити пронађени трагови на оружју који ће указати ко је пуцао. Такође, биће урађене парафинске рукавице за све троје осумњичених да се утврди да ли је и ко од њих пуцао - рекао је овај извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана