Липа усмртила банкара

Невена Бунић
Липа усмртила банкара

Приједор - Замјеник директора Агенције за банкарство Републике Српске Младен Ковачевић (63) из Приједора погинуо је када је на њега пало дрво на његовом имању у Божићима код Приједора.

Трагедија се десила у суботу око 14 часова. Несрећни Ковачевић је стајао на њиви у близини шуме у тренутку када је дрвосјеча посјекао липу. На банкара се обрушило стабло дугачко 20 метара, а све указује на то да није уочио да ће дрво пасти на њега.

Према незваничним информацијама, на Ковачевића је пала крошња. Двојица комшија су га брзо извукла испод ње и тада је још давао знакове живота. Недуго након тога је издахнуо.

Убрзо су стигле екипе полиције и Хитне помоћи. Љекар мртвозорник је могао само да констатује смрт.

- По овлашћењу дежурног тужиоца обавили смо увиђај уз присуство љекара мртвозорника и утврдили да у овом случају нема елемената кривичног дјела - рекли су у Полицијској управи Приједор.

Додали су да је дежурни тужилац наредио и да буде обављена обдукција у Заводу за судску медицину РС.

Младен Ковачевић је био познат и признат банкар. Током богате каријере био је директор више банака и први директор Гарантног фонда Републике Српске.

Од априла 2013. до фебруара 2014. био је вршилац дужности директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС. Био је и савјетник министра финансија РС.

За замјеника директора Агенције за банкарство РС изабран је у јулу 2017. године. У исто вријеме на чело ове агенције је изабран Раде Растока. Њих двојица преузели су вођство агенцијом након што су ухапшене дотадашња директорица агенције и Инвестиционо-развојне банке РС Славица Ињац и Снежана Вујинић, због сумње да су оштетиле Бобар банку и банкарски сектор за 123 милиона марака и на тај начин нанијеле штету банкарском систему БиХ.

Добар комшија

Мјештани Божића испричали су да је Ковачевић био добар и вриједан комшија. Он је живио у Приједору, а на имање у Божићима, које су му оставили покојни родитељи, повремено је долазио.

- Страшна је ова трагедија. Младен је иза себе оставио сина и кћерку и унука. Супруга му је умрла прије неколико година. Био је марљив, често је радио на имању - рекла је једна од комшиница Ковечевићевих.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана