Krvavi porodični obračun u Banjaluci: Pucao na brata, a ranio majku

Nevena Bunić
Krvavi porodični obračun u Banjaluci: Pucao na brata, a ranio majku

Banjaluka - Denis Ibrekić (40) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je iz pištolja ranio u nogu majku Veru Ibrekić (61) u banjalučkom naselju Obilićevo. Prema nezvaničnim informacijama, metak je bio namijenjen njegovom bratu Damiru.

Krvavi obračun se desio u srijedu oko 16 časova, u kući Vere i Damira u ulici Stevana Bulajića.

Za sada nije poznat motiv sukoba braće, a kako saznajemo, oni su bili u svađi od smrti njihovog oca Faruka, koji je nedavno preminuo.

Navodno su se pomirili u srijedu tokom proslave rođendana Denisove kćerkice u njegovoj kući, koja se nalazi neposredno uz kuću u kojoj žive Vera i Damir. Međutim, primirje nije dugo trajalo. Opet su se posvađali, nakon čega je Denis uzeo nož kojim je nasrnuo na brata.

- Njih dvojica su se naguravala, a majka je pokušala da ih razdvoji. U svom tom metežu Vera je zadobila posjekotine po ruci, kao i Denis. Poslije krvavog meteža, Vera i Damir otišli su svojoj kući, a nedugo nakon toga Denis je krenuo za njima sa pištoljem u rukama. Sa namjerom da pogodi brata, pucao je na zatvorena ulazna vrata i pogodio majku u nogu, koja je bila iza njih - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Ubrzo je stiglo vozilo Hitne pomoći kojim je ranjena žena prevezena u bolnicu, a policija je Denisu stavila lisice na ruke.

- D. I. sumnjičimo da je iz pištolja ranio ženu (61). Radimo na rasvjetljavanju i utvrđivanju svih okolnosti slučaja. O svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo - naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Nakon ispitivanja u policiji Denis je pušten da se brani sa slobode. Komšije Ibrekića kažu da ih je iznenadio krvavi sukob braće i da ova porodica ranije nije pravila probleme.

- Ne znam šta se desilo pa je došlo do pucnjave, samo sam vidio kordon policije u našoj ulici. Sa Denisom se poznajem i on je dobar momak, a koliko znam u ovoj porodici nije bilo većih svađa - kazao je jedan od komšija Ibrekića.

Prema njegovim riječima, Vera je u penziji, a Denis je povremeno radio na brodu.

Povrede

Ranjena Vera Ibrekić zbrinuta je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci, gdje je i operisana.

- Njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno. Pacijentkinja je smještena u Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je primljena sa prostrjelnom ranom lijeve natkoljenice i posjekotinom lijeve podlaktice - naveli su u UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana