Krvavi obračun u Lamincima kod Gradiške: Sjedio sa ubicom u kafani pa ga izbo kuhinjskim nožem

N. T.
Krvavi obračun u Lamincima kod Gradiške: Sjedio sa ubicom u kafani pa ga izbo kuhinjskim nožem

Gradiška - Hasib Hukić zvani Maki (55) iz Gradiške uhapšen je nakon što je nožem izbo osuđivanog ubicu Semira Burića (48) u kafiću “Centar” u Lamincima kod Gradiške, saznaje “Glas Srpske”.

Krvavi obračun se desio u nedjelju oko 21.40 časova, a Burić i Hukić su sjedili za stolom u lokalu čitavo poslijepodne. Prema pričama mještana Laminaca, Hukić je bio pijan, a navodno je iz čista mira uzeo kuhinjski nož sa susjednog stola i zabio ga Buriću u grudi.

- Burić je nakon toga ustao i zateturao, a potom pao na pod. Hukić je mirno napustio lokal i stojao ispred. Svi u kafiću bili su šokirani - ispričao je jedan od mještana.

Hukića je do dolaska policije zadržao vlasnik kafića Zoran Kresojević. U Policijskoj upravi Gradiška rekli su da uhapšenog terete za nanošenje teških tjelesnih povreda.

U međuvremenu, došla je ekipa hitne pomoći koja je prevezla ranjenog Burića u Dom zdravlja u Gradišci, a potom i u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

- Pacijent S. B. primljen je sa ubodnim ranama grudnog koša i pluća. On je operisan i u stabilnom stanju premješten je u Službu za torakalnu hirurgiju - naveli su u UKC-u.

Kako su ispričali mještani Laminaca, Hukić i Burić su bili prijatelji, a obojica su iz Orahove kod Gradiške. Prema njihovim riječima, Hukiću je nedavno poginuo sin u saobraćajnoj nesreći u inostranstvu.

Burić je 2009. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na sedam godina robije zbog ubistva prvog komšije Lazara Grbića. On je odležao kaznu, a prije izricanja presude, priznao je ubistvo. U optužnici je stajalo da je Burić 12. februara 2001. godine upao u kuću prvog komšije kroz prozor u prizemlju kuće. Došao je do kreveta na kojem se nalazio Grbić, nakon čega ga je udario automatskom puškom po glavi, a zatim pobjegao. Grbić je od teških povreda preminuo nekoliko dana kasnije. Kako su naveli svjedoci, Grbić je optuživao Burića da mu krade suvo meso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana