Krvavi obračun u Hrvaćanima kod Prnjavora: Dobio puškom po glavi zbog ljubavnih poruka

Nevena Bunić
Krvavi obračun u Hrvaćanima kod Prnjavora: Dobio puškom po glavi zbog ljubavnih poruka

Prnjavor - Mikajlo Marinković (28) iz Hrvaćana kod Prnjavora uhapšen je zbog sumnje da je automatskom puškom izudarao mještanina istog sela Pavla Petelja (30) jer se udvarao njegovoj supruzi, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sve se desilo u noći između subote i nedjelje. Prema nezvaničnim informacijama, Petelj je neko vrijeme slao ljubavne poruke Marinkovićevoj supruzi V. M., insistirajući da se vide. Kada je Marinković to saznao, pobjesnio je.

- Mikajlo je sa puškom u rukama odmah krenuo da nađe “udvarača”.  Pronašao ga je kući komšija Petelja. Nakon svađe i vrijeđanja, Marinković je nekoliko puta suparnika udario puškom po glavi nakon čega je ispalio rafal u zid kuće - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Napadač je nakon pucnjave otišao, a pretučeni muškarac je zbrinut u prnjavorskom Domu zdravlja a potom i u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

- Pacijent P. P. je pregledan i uz terapijske savjete pušten na kućno liječenje - kazali su u UKC RS.

Policija je ubrzo uhapsila Marinkovića u njegovoj kući gdje su pronašli pušku, okvire, municiju i druge predmete.

- Utvrdili smo da je M. M.  nakon rasprave puškom nanio P. P. povrede glave, a zatim je ispalio nekoliko hitaca. Teretimo ga za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija - navela je portparol  Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Dodala je da će nakon dokumentovanja premeta, protiv osumnjičenog  biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Petelj juče nije odgovorio na naše pozive.

Ljubomora je često okidač zbog kojih nasilnici napadaju druge muškarce.

U avgustu prošle godine policija je uhapsila Radivoja Stevanovića (35)  i braću Dušana (19) i Nedeljka Gligića (21) iz Srebrenice zbog sumnje da su pretukli graničnog policajca iz Srbije i oštetili mu automobil. Prema nezvaničnim informacijama, nasilnici su pretukli policajca jer je pretresao Stevanovićevu suprugu na granici, prilikom čega ju je i dodirivao po intimniom dijelovima tijela. Žena je navodno kontrolisana zbog sumnje da švercuje drogu, jer je njen suprug odranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima.

Zaprepašteni mještani

Mještani Hrvaćana zaprepašteni su zbog incidenta po kojem je njihovo selo došlo u žižu javnosti.

- I jednog i drugog poznajem od djetinjstva i koliko znam nisu do sada pravili probleme, niti je policija ikada intervenisala zbog njih. Mikajla malo bolje poznajem, on ne bi ni mrava zgazio - rekao je jedan mještanin Hrvaćana koji nije želio da mu objavimo ime.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana