Kршо осуђен на осам година затвора због полног односа с дјететом

klix.ba
Kршо осуђен на осам година затвора због полног односа с дјететом

Сарајево - Кантонални суд у Сарајеву осудио је Кенана Кршу на јединствену казну затвора од осам година због полног односа с дјететом и кривичног дјела одузимања дјетета, потврдила је за Клиџ.ба портпарол Тужилаштва КС Азра Бавчић.

Као помагач у почињењу кривичног дјела одузимања дјетета Јасмин Зунђа је осуђен на затворску казну у трајању од годину и по.

Подсјећамо, дјевојчицина мајка Емира Басић пријавила је нестанак 17. новембра 2017. године око 22:00 сата. Тврдила је да је дјевојчицу отео мушкарац који је од раније добро познат полицији по бројним кривичним дјелима.

Кршу су 2016. године ухапсили припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) због довођења у везу с терористичким активностима. Према сазнањима Тужилаштва БиХ и СИПА-е, боравио је кратко у Сирији. Претресом имовине пронађено је оружје које му је одузето. Након испитивања је пуштен на слободу.

Хапшен је и у јануару 2015. године када је направио инцидент у џамији на Старој Бреки, када је вербално напао имама Мухамеда Велића. Тада се с још једном особом појавио у мајици с логом ИДИЛ-а. Привукао је пажњу и када се на Башчаршији појавио у мајици с обиљежима Исламске државе.

(клиџ.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана