Крао струју да би производио сканк

Невена Бунић
Крао струју да би производио сканк

Градишка - Денијел Борјанић (44) из Бањалуке ухапшен је након што је полиција на његовом имању у Доњим Карајзовцима код Градишке открила лабораторију за производњу сканка у којој је пронашла 504 саксије са остацима индијске конопље, сазнаје незванично “Глас Српске”. А да би имао идеалне услове за раст биљке од које се добија дрога, он се нелегално прикључио на електромрежу.

Претресом хале на плацу Борјанића откривен је систем за производњу дроге са инсталираном вентилацијом, клима-уређајима и одговарајућим освјетљењем. Бањалучанина терете и да је крао струју, односно да “Електродистрибуцији” није пријавио мјерни сат за утрошену електричну енергију.

- Полиција је у лабораторији открила 504 саксије у којима су били остаци индијске конопље, па се претпоставља да је Борјанић раније већ обрао марихуану и даље је препродао. Поред тога, пронађено је и око 500 празних саксија, вреће земље, цијеви за наводњавање и хемијска средства против корова и за прихрану биљака. На тавану је била мања лабораторија у којој су се налазили остаци ове биљке - испричао је извор “Гласа Српске”.

Лабораторија, површине 72 метра квадратна, била је обложена фолијом и вентилационим цијевима. На хали су била прикључена и два клима-уређаја.

У Полицијској управи Градишка рекли су, наводећи иницијале, да Борјанића терете за неовлашћену производњу и промет опојне дроге као и за крађу електричне енергије и природног гаса.

- На основу наредбе Основног суда у Градишци претресли смо куће и помоћне објекте које користи осумњичени, гдје смо пронашли саксије са остацима индијске конопље. Такође, сумњичимо га да је замијенио комплетан главни вод за струју који је преспојио са куће на халу - навели су у Полицијској управи Градишка.

Додали су да су цијели случај расвијетлили у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова РС и Полицијском управом Бањалука.

- Након комплетирања предмета против Д. Б. поднијећемо извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци - рекли су у ПУ Градишка.

Мјештани Доњих Карајзоваца испричали су да је спорна хала некада била штала у којој су власници држали краве и јунице.

- Не знамо Борјанића, он је то имање купио прије двије или три године, није нам се никада јављао. Нисмо ни сумњали шта је унутра рађено - рекла је једна од мјештанки Доњих Карајзоваца која није жељела да јој објавимо име.

Борјанић није одраније  познат по кривичним дјелима.

Претрес у Бањалуци

Приликом претреса стана у којем живи Денијел Борјанић у Бањалуци нису откривени наркотици, а полиција је због истраге одузела неколико мобилних телефона и СИМ картице.

Како незванично сазнајемо, Борјанић је кућу у Доњим Карајзовцима купио да би узгајао дрогу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана