Krali sve - od makaza do dvogleda

nezavisne.com
Krali sve - od makaza do dvogleda

​Prnjavor - Policija je ispitala 10 lica, uključujući i sedam maloljetnika, osumnjičenih da su na području Prnjavora i Laktaša upadali u stambene i druge objekte te krali raznu robu, od makaza za orezivanje voćnjaka do dvogleda.

To je potvrdio izvor "Nezavisnih" blizak istrazi, koji dodaje da su ovom akcijom, nazvanom "Polo", rasvijetljena 22 krivična djela.

"Sumnja se da su, uz zlato i novac, ukrali, između ostalog, i laptop računare, dva televizora, fotoaparat, trimer, agregat, lovačku pušku, dvogled, kofere s alatom, ručne testere te makaze za orezivanje voćnjaka", precizirao je sagovornik "Nezavisnih".

Iz banjalučke policije u petak je potvrđeno da su ovu akciju zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaši, te da je zbog serije teških krađa ispitano 10 lica, od čega su sedam maloljetnici.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su, uz dva maloljetnika iz Laktaša, te pet iz Prnjavora, osumnjičeni i Elmedin Ahmić (18), Darko Popović (22) i Danijel Moravac (22), sva trojica iz Prnjavora.

"Teretimo ih da su krađe počinili u kućama i vikendicama, te pomoćnim objektima na području Laktaša i Prnjavora", pojasnio je u petak izvor "Nezavisnih" upućen u istragu.

Osumnjičeni su da su, pojedinačno i organizovano, od marta do maja ove godine izveli 22 krivična djela. U pitanju je 15 teških krađa, četiri pokušaja teške krađe, dva prikrivanja i jedno oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

"Navedena krivična djela izvršena su tako što su osumnjičeni upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali na vrata objekata, ulazili u unutrašnjost odakle su otuđivali novac, zlatni nakit i druge predmete pogodne za dalju preprodaju, pričinivši štetu u iznosu od oko 15.000 KM", saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Policija nastavlja utvrđivanje eventualne povezanosti osumnjičenih i sa drugim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana