Крали цигарете и пазаре па запалили пумпу у Дервенти?

Н. Б.
Крали цигарете и пазаре па запалили пумпу у Дервенти?

Дервента - Пословођа и радник “Славуљица петрола” у Дервенти Рајко Латиновић (28) и Слађан Станојевић (21) ухапшени су због сумње да су запалили ову бензинску пумпу како би прикрили мањак у каси, сазнаје “Глас Српске”.

Бензинска станица у центру Дервенте изгорјела је у уторак око четири часа, а радник Славко Ковачевић је пријавио пожар. Он је раније “Гласу Српске” испричао да га је те ноћи напао разбојник и затворио у тоалет, након чега је чуо пуцањ. Ковачевић је рекао да су се након тога врата тоалета изненада отворила и да се спасао истрчавши кроз ватру.

Пумпа је потпуно изгорјела, а полиција је утврдила да су пожар највјероватније подметнули радници који су ухапшени.

Према незваничним информацијама, Латиновић и Станојевић су признали да су подметнули пожар.

- Након испитивања, Р. Л. и С. С. биће предати у надлежност Окружном тужилаштву у Добоју. Теретимо их за паљевину - навели су у полицији.

Додали су да ће резултати вјештачења изузетих трагова са згаришта показати на који је начин пожар подметнут.

Власник “Славуљица петрола” Милорад Славуљица тврди да су, поред Латиновића и Станојевића, и други радници пумпе, Славко Ковачевић и Срето Аничић, учествовали у паљевини.

- То су смишљено урадили да би прикрили мањак који су направили јер су 11 мјесеци крали цигарете, пазаре и гориво. Укупан мањак је био око 200.000 КМ. Када сам прегледом пословних књига уочио мањак и затражио да ми сачине инвентуру, ријешили су да запале пумпу, а инсценирали су разбојништво - казао је Славуљица и додао да је настала штета у паљевини око два милиона марака.

Од Аничића у петак нисмо успјели добити изјаву, док је Ковачевић само кратко рекао да је на путу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана