Kotorvarošanin drogu nosio u teretanu

Nevena Bunić
Kotorvarošanin drogu nosio u teretanu

Banjaluka - Siniša Savić (24) iz Kotor Varoša uhapšen je zbog sumnje da je dilovao narkotike, a u pretresu njegove kuće pronađeno je više od pola kilograma marihuane.

Kotorvarošanin je pao u utorak poslijepodne u ulici Cara Dušana, kada su policajci kod njega otkrili paketiće marihuane. Prema nezvaničnim informacijama, Savić je uhapšen nakon treninga u teretani. Na osnovu naredbe Osnovnog suda iz Kotor Varoša pretresena je njegova kuća, gdje je takođe pronađeno više pakovanja ove droge. U policiji su rekli da su otkrili oko 600 grama marihuane, koja će biti poslata na vještačenje.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, kojem ćemo nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o krivičnom djelu - rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Savić je od ranije poznat organima gonjenja. On je u februaru 2015. godine osuđen na tri i po godine zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog razbojništva i pokušaja razbojništva. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice.

Savić je osuđen zbog toga što je opljačkao benzinsku pumpu “Nestro petrol” i pokušaja pljačke kladionice “Bet lajv” u Kotor Varošu. Za pljačku benzinske pumpe i pokušaj pljačke kladionice izrečene su mu po dvije godine zatvora, a nakon toga sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu od tri i po godine.

Prema presudi Savić je pumpu “Nestro petrol” opljačkao 2. decembra 2014. godine, 20 minuta iza ponoći. On je maskiran prijeteći pištoljem od radnika na pumpi oteo 400 maraka.

Razbojnik je tada pobjegao, a već 12. februara naredne godine pokušao je da opljačka kladionicu “Bet lajv”. Toga dana je, ponovo maskiran, ušao u kladionicu i radnici zaprijetio pištoljem, tražeći da mu preda novac iz pazara. Međutim, u tom trenutku u kladionici se nalazio policajac u civilu, koji ga je spriječio u pljački. Policajac je iskoristio nepažnju razbojnika, te uspio da ga savlada i otme mu oružje. Tom prilikom u kladionici je ispaljen hitac iz pištolja, ali, na sreću, niko nije povrijeđen, a Saviću su stavljene lisice na ruke.

Vaganje u zlatari

Izvor blizak istrazi je ispričao da kada su pronašli drogu policajci nisu imali vagu kojom bi precizno odredili njenu količinu.

- Zbog toga su bili prinuđeni da drogu odnesu u zlataru, koja posjeduje preciznu digitalnu vagu. S obzirom na to da je u zlataru sa lisicama na rukama doveden i uhapšeni, prolaznici su pomislili da je opljačkana zlatara - kazao je izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana