Костић шамарао конобара пред објективом камере

Небојша Томашевић
Костић шамарао конобара пред објективом камере

Бањалука - Дејан Костић Дела (29) из Бањалуке ухапшен је због малтретирања и шамарања конобара у кафићу “Армандо” у бањалучком насељу Старчевица, у којем је само неколико часова раније претукао суграђанина Милоша М.

Костићу су лисице на руке стављене након што се на друштвеним мрежама појавио видео-снимак како туче конобара. На снимку се види како шамара младића, хвата га за врат и тјера да за себе каже да је пи..а.

Полиција је реаговала и ухапсила насилника. Осим овога, у понедјељак се појавио још један видео-снимак на којем Костић малтретира другог младића у свом ауту на кога галами и испитује о ономе што се дан раније дешавало у кафићу “Армандо”.

Уплашени младић прича да је Костић када је ушао у кафић ударио госта, а да је на њега други гост бацио флашу. Говори да је “Дела увијек помагао клинцима и да их је штитио, а да су они са којима се тукао малтретирали и тукли те клинце и водили их да дувају”. На овом снимку се види и како Костић удара младића по врату, а на крају му каже: “Да си мало старији, откинуо бих ти главу”. На друштвеним мрежама појавило се и неколико снимака у којима поједини Бањалучани хвале ухапшеног и говоре да их је он увијек бранио. Један од снимака је објавио и фудбалер Борца Дејан Зарић, који говори у суперлативу о Костићу.

- Помогао си нас кад год си могао, давао си пара, свега, гурн'о си нас у Борац. Капа до пода - казао је на снимку Зарић.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, саопштила је да Костића сумњиче да је починио насилничко понашање.

- Осумњиченог Д. К. теретимо да је након учествовања у нарушавању јавног реда и мира 24. априла поново дошао у угоститељски објекат, гдје је физички и психички злостављао двадесеттрогодишњака. Идентификован је и ухапшен на основу видео-снимка објављеног на друштвеним мрежама на којем се види малтретирање - рекла је портпаролка ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Костић је због нарушавања реда и мира у кафићу “Армандо”, односно напада на Милоша М., прекршајно кажњен јер жртва није тражила његово кривично гоњење. На терет су му стављени туча и физички напад. Костић је члан Скупштине Фудбалског клуба Борац из Бањалуке и вођа навијачке групе “лешинари”.

Познат полицији

Дејан Костић је познат полицији, а више пута је сумњичен за учешће у тучама. Одлежао је пет година затвора због покушаја убиства Јована Јошила, које је починио са више особа у априлу 2010. године. На ступцима црне хронике био је у априлу прошле године када је два пута избоден ножем у бањалучком насељу Лазарево, због чега је ухапшен Стефан Б. Костић је касније тврдио да је убоден несрећним случајем и да није било сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана