Кнежевић оптужен за покушај убиства такси-диспечерке у Бањалуци

nezavisne.com
Кнежевић оптужен за покушај убиства такси-диспечерке у Бањалуци

Бањалука - Када му је диспечерка А.П. саопштила да нема слободног возила, Дејан Кнежевић (30) отишао је у просторије такси-удружења у Бањалуци, те телефонски кабл почео затезати око њеног врата.

Наведено је то у оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука, коју је потврдио бањалучки Окружни суд, а која овог Приједорчанина терети за покушај убиства.

Тридесетогодишњак је оптужен да је 2. децембра 2017. године, од 17.30 до 18.30 у Бањалуци, са мобилног телефона позвао Бањалучки такси. Тада му је, како се додаје, диспечерка саопштила да нема слободног возила, јер се број, са којег је звао, налази у табели "непожељни", а гдје се налазе муштерије које често зову када су пијане, или које истовремено зову више такси служби.

"Након што је она спустила слушалицу, поново ју је позвао и пријетио, послије чега је убрзо стигао у пословне просторије гдје она ради, те одмах по уласку у просторију вербално напао А.П.", наводи се у оптужници.

Диспечерка је затим путем диспечерске везе такси-службе упутила позив за помоћ, али се он, судећи по оптужници, ни тада не смирује.

"Након тога је и физички насрнуо на њу, па када је она покушала да се одбрани рукама, осумњичени ју је ухватио за обе руке, а затим узео слушалицу од телефона који је био на столу и кабл од слушалице омотао око њеног врата, гурао је према поду и затезао кабл око врата, те је слушалицом ударао у главу, по потиљку", наводи се у оптужници.

Нападнута жена је због удараца и стезања кабла пала на под и почела да губи свијест, а нападач ју је наставио и даље ударати. На крају је побјегао, прије него је у канцеларију ушао М.Р., таксиста Бањалучког таксија, а који је дошао по претходно упућеном позиву у помоћ диспечерке. Кнежевића је полиција убрзо ухапсила.

Из Удружења "Бањалучки такси" раније су рекли за "Независне" да су колеге брзо стигле на мјесто напада.

"Нападач је знао да мора на брзину реаговати. Чим ју је изударао, побјегао је. Неколико секунди прије доласка колега успио је побјећи", испричали су таксисти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана