Касапину жене и љубавника 35 година робије

Небојша Томашевић
Касапину жене и љубавника 35 година робије

Приједор - Алија Хрустић (50) из Камичана код Приједора осуђен је у петак у Окружном суду у Приједору на 35 година робије због убиства супруге Азре Хрустић (35) и њеног љубавника Енвера Халилагића (41).

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавала судија Мирјана Миодраговић-Басрак. Према пресуди Хрустић је 27. маја прошле године ножем и сјекиром искасапио Азру и Енвера када их је затекао у спаваћој соби у кући у којој је Азра радила као помоћница у насељу Средњи Јакуповци код Приједора. Он је тог дана до те куће дошао да потражи малољетног сина.

- Када је у дворишту примијетио ауто Енвера Халилагића, из свог аута узео је сјекиру и нож и ушао у кућу. У соби је   затекао наге Азру и Енвера и одмах их је напао сјекиром и ножем те ударио више пута и усмртио - стоји у пресуди.

Хрустић је чак око 55 пута ударио супругу и њеног љубавника  ножем и  сјекиром. Супругу Азру је ножем два пута убо у предјелу полног органа.

Хрустић је након злочина отишао у полицију и сам рекао шта је учинио па је ухапшен. Он је неко вријеме живио с Азром, а  она је прије злочина на неко вријеме отишла од њега и покренута је бракоразводна парница.

У приједорском Окружном тужилаштву казали су да су за овакав злочин очекивали дуготрајну казну.

- Опсежном и квалитетном истрагом успјели смо да докажемо овај монструозан злочин - казао је главни тужилац приједорског Окружног тужилаштва Младен Митровић.

Бранилац Хрустића Јевто Јанковић најавио је жалбу на пресуду јер сматра да се овдје максимално може радити о убиству на мах.

- Човјек је умјесто дјетета које је тражио затекао голу жену с љубавником. У овом случају процес је водио тужилац који нема довољно способности. Два члана вијећа које је донијело пресуду такође немају минимум стручних способности. Овај суд није надлежан за ово јер нема кадрова. Не ради се о тешком убиству већ највише о убиству на мах - казао је Јанковић и истакао да је од овог случаја направљена сензација јер је прво суђење приједорског Окружног суда.

Суђење у овом случају почело је у јануару, да би накратко било прекинуто те је почело из почетка у августу.

Притвор

Након изрицања пресуде вијеће је Алији Хрустићу продужило притвор у коме се налази од маја прошле године.

Према том рјешењу притвор Хрустићу може трајати најдуже девет мјесеци рачунајући од 12. октобра када је изречена пресуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана