Једно лице саслушано због изгорјелог аута, сумња се на паљевину

nezavisne.com
Једно лице саслушано због изгорјелог аута, сумња се на паљевину

Бањалука - Једно лице испитано је у својству осумњиченог за паљевину аутомобила “Форд Маџ”, њемачких регистарских таблица, које је изгорјело у Улици Николе Пашића у Бањалуци, сазнају “Независне”.

Незванично сазнајемо да је аутомобил изнајмљен и у власништву је једне “рент а цар” агенције, а њим је управљао Новосађанин Јован Шовљаков.

По доласку наше екипе полицијски увиђај је био завршен, а у потпуно уништеном возилу уредно су били поредани папири међу којима је и полицијска Потврда о одузимању предмета у којој пише да је код Новосађанина Јована Шовљакова (39) пронађена и одузета одређена количина супстанци које изгледом подсјећају на дрогу.

Док смо фотографисали мјесто догађаја и истраживали причу, аутомобилу су пришли двије жене са дјететом и мушкарац који су причали на њемачком инфромишући се у локалном кафићу до кад је трајао увиђај, а затим је мушкарац, за којег претпостављамо да је возач, брзо покупио папире и однио их, али није хтио да разговара са новинарима.

Бањалучки портал “БЛМојГрад” незванично преноси да је Шовљаков, који је запослен у Њемчкој, изнајмио стан на дан у једној згради у улици у којој је изгорио аутомобил, те да је нешто раније у рацији у једном бањалучком локалу ухапшен због посједовања наркотика, а неколико сати након хапшења, два лица су наводно запалила ауто.

Ове информације из полиције нису потврђене “Независним”, а судећи према ономе што смо затекли на лицу мјеста, пожар је вјероватно и подметнут, али ће околности утврдити полиција, која је, како сазнајемо, тражила снимке са околних камера.

Мјештани кажу да нису чули прасак нити видјели пожар, те да су ујутро видјели запаљен ауто и полицију.

“На паркингу често буде неко возило са страним таблама”, рекли су мјештани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана