Jajce: Pretukao doktoricu zbog smrti majke

N. T.
Jajce: Pretukao doktoricu zbog smrti majke

Jajce - Matej Pipunić (27) iz Jajca osuđen je u Kantonalnom sudu u Novom Travniku na uslovnu kaznu od pola godine jer je pretukao doktoricu Hitne medicinske pomoći Aldinu Đ, koju je smatrao krivom za smrt svoje majke.

Prema presudi, on neće ići iza rešetaka, ako u roku od godinu i po dana ne počini novo krivično djelo. Pipunić je doktoricu napao u dva navrata, 11. i 14. aprila 2016. godine, kada joj je prijetio i ubistvom. U presudi se navodi da je prvi put doktoricu napao u Domu zdravlja Jajce u prostorijama Slube hitne pomoći, gdje je dovezena njegova teško bolesna majka. On je toga dana ušao u prostorije dežurnog ljekara i doktorici Aldini opsovao majku i rekao joj da će umrijeti i ona, ako umre njegova majka. Zatim je nazvao kurvom i uhvatio za vrat, te pesnicom udario nekoliko puta u glavu. Kada su to vidjeli, bolničari Samir Dž. i Josip D. su odmah reagovali i spriječili napadača da brutalno pretuče doktoricu. U presudi se navodi da se drugi napad na doktoricu Aldinu desio na ulici u Jajcu kada je Pipunić primijetio kako ona čeka u autu na raskrsnici. On je tada izašao iz svog automobila i krenuo prema vozilu doktorice, koja je zbog straha ubrzala vozilo i počela da bježi prema izlazu iz Jajca. Pipunić se vratio do svog automobila i krenuo za njom, izašao iz vozila i zaprijetio doktorici da će je ubiti, te je pretekao, a potom pobjegao.

On je osuđen zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja bezbjednosti, a presudom je obavezan i da plati sudski paušal od 150 KM, dok će ukupnu visinu sudskih troškova odrediti Opštinski sud u Jajcu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana