Јајце: Претукао докторицу због смрти мајке

Н. Т.
Јајце: Претукао докторицу због смрти мајке

Јајце - Матеј Пипунић (27) из Јајца осуђен је у Кантоналном суду у Новом Травнику на условну казну од пола године јер је претукао докторицу Хитне медицинске помоћи Алдину Ђ, коју је сматрао кривом за смрт своје мајке.

Према пресуди, он неће ићи иза решетака, ако у року од годину и по дана не почини ново кривично дјело. Пипунић је докторицу напао у два наврата, 11. и 14. априла 2016. године, када јој је пријетио и убиством. У пресуди се наводи да је први пут докторицу напао у Дому здравља Јајце у просторијама Слубе хитне помоћи, гдје је довезена његова тешко болесна мајка. Он је тога дана ушао у просторије дежурног љекара и докторици Алдини опсовао мајку и рекао јој да ће умријети и она, ако умре његова мајка. Затим је назвао курвом и ухватио за врат, те песницом ударио неколико пута у главу. Када су то видјели, болничари Самир Џ. и Јосип Д. су одмах реаговали и спријечили нападача да брутално претуче докторицу. У пресуди се наводи да се други напад на докторицу Алдину десио на улици у Јајцу када је Пипунић примијетио како она чека у ауту на раскрсници. Он је тада изашао из свог аутомобила и кренуо према возилу докторице, која је због страха убрзала возило и почела да бјежи према излазу из Јајца. Пипунић се вратио до свог аутомобила и кренуо за њом, изашао из возила и запријетио докторици да ће је убити, те је претекао, а потом побјегао.

Он је осуђен због насилничког понашања и угрожавања безбједности, а пресудом је обавезан и да плати судски паушал од 150 КМ, док ће укупну висину судских трошкова одредити Општински суд у Јајцу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана