Из освете објавио фотографије голишаве љубавнице

Небојша Томашевић
Из освете објавио фотографије голишаве љубавнице

Модрича - Седат Хердић (51) из Градачца осумњичен је да је уцјењивао и уходио дјевојку из Модриче, а потом на друштвеној мрежи “Фејсбук” објавио њене фотографије на којима је нага како би јој се осветио што није жељела да с њим настави љубавну везу, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, Хердић и његова жртва били су у вези само ради секса, али је она одлучила да с тим прекине.

- Хердић је у то вријеме имао другу дјевојку с којом је био у емотивној вези, али није могао да се помири с чињеницом да га је Модричанка напустила. Тада је више пута звао и покушао да је наговори да опет буду у љубави - казао је извор близак истрази.

Додао је да је, након што је дјевојка одбила све његове приједлоге, Хердић запријетио да ће јавно објавити њене фотографије које је начинио током њихових интимних тренутака.

- Дјевојка је и поред тога одлучила да с њим прекине сваки контакт и Хердић је остварио своје пријетње. Направио је више лажних профила на “Фејсбук” и на свима њима је објавио компромитујуће фотографије дјевојке - казао је извор “Гласа Српске”.

Хердићу ни тај начин освете није био довољан, па је из иностранства те исте фотографије путем поште послао на адресе родитеља дјевојке и чланова њене породице, као и на адресе њених пријатеља.

Након свега тога дјевојка је Хердића пријавила полицији и испричала да је уцјењивао и уходио дуже од пола године.

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале, саопштила је да Хердића терете за кривично дјело прогањање и неовлашћено фотографисање.

- Полицијска станица Модрича против С. Х. поднијела је извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој којим га терети да је од септембра 2018. до почетка фебруара 2019. године уходио и успостављао нежељени контакт са дјевојком из Модриче. Осумњичени је преко више лажних профила на друштвеним мрежама објавио експлицитне фотографије дјевојке чинећи их доступним њеној породици, ширем кругу пријатеља и непознатим лицима - навели су из ПУ Добој.

Уцјене

Друштвена мрежа “Фејсбук” у посљедње вријеме све чешће се користи за сличне злоупотребе и уцјене. Почетком фебруара полицији у Добоју пожалио се мушкарац (49) да непозната жена од њега тражи да јој на рачун уплати новац како не би објавила његове компромитујуће фотографије. Он је казао да се с том женом упознао путем “Фејсбука” и да су се договорили о сексуалним услугама те да јој је слао своје фотографије на којима је наг. Када је то учинио, та особа му се јавила и затражила од њега 700 евра како их не би објавила. Почетком јануара полиција у Теслићу ухапсила је Ж. Т. (19) јер је на “Фејсбуку” објавио фотографију наге малољетнице како би јој се осветио јер је прекинула љубавну везу с њим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана