Истрага против наставника из Велике Кладуше због екплицитних фотографија

nezavisne.com
Истрага против наставника из Велике Кладуше због екплицитних фотографија

​Велика Кладуша - Министарство унутрашњих послова Унскосанског кантона, по налогу Тужилаштва УСК, води истрагу против Е.М., наставника у Првој основној школи у Великој Кладуши, а њега поједини родитељи оптужују да је ученицима преко друштвених мрежа слао фотографије свога нагог тијела.

 У полицији кажу како их је о цијелом случају упознао један родитељ, те да ће резултати истраге показати да ли у цијелом случају има елемената кривичног дјела.

Директорица поменуте школе Зехида Бихорац Одобашић каже како је управа школе упозната о овом догађају и да су о томе информисали Министарство образовања УСК и остале надлежне институције, те да очекују правовремену и ефикасну реакцију.

Према њеним ријечима, за школу је најважније да се очува дигнитет образовног процеса те заштите права и интереси ученика уколико су угрожени.

Незванично се сазнаје како је до цијелог случаја дошло тако што је неколико ученика послало тројици наставника те школе с лажног профила експлицитне фотографије, те су од њих тражили да и они пошаљу властите фотографије с таквим садржајем. И док су преостала двојица наставника игнорисала ове захтјеве, Е.М. је послао своје наге фотографије на поменути профил. Након што су оне објелодањене, Е.М. се бранио тиме како је мислио да је у питању одрасла женска особа и како он има право своје фотографије слати коме хоће.

О овоме случају у понедјељак ће се изјаснити и Министарство образовања УСК, те издати инструкције како даље поступати у овоме случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана