Истрага о бизарној смрти Бањалучанке: На старицу се обрушио кревет и угушио је

Небојша Томашевић
Истрага о бизарној смрти Бањалучанке: На старицу се обрушио кревет и угушио је

Бањалука - Божица Зарић (72), чије је тијело у уторак пронађено у њеном стану у бањалучком насељу Борик, погинула је када ју је притиснуо француски лежај, а који је кобних тренутака помјерала, сазнаје “Глас Српске”.

Истрага о бизарној смрти Бањалучанке: На старицу се обрушио кревет

и угушио је

Према незваничним информацијама, обдукцијом је утврђено да је Зарићева умрла усљед гушења, а њено тијело је било у стану неколико дана прије него што је откривена ова бизарна несрећа.

- Пронађена је у близини кревета и одмах је покренута истрага. На тијелу су откривени трагови притиска кревета, али није пронађено ништа што би указивало на то да ју је неко можда убио. Највјероватније ју је кревет поклопио и она није могла да дође до ваздуха, па је тако и преминула - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, у досадашњој истрази у овом случају нема елемената кривичног дјела.

- Несрећна жена је страдала на најнеобичнији начин и не сјећам се да сам до сада чуо за овакав случај. С обзиром на то да је била сама, питање је да ли је била жива у тренутку када је кревет пао на њу или је одмах издахнула. Претпоставка је да је неко краће вријеме можда и била жива, али немоћна да било шта учини како би се спасла - казао је извор.

Комшије несрећне жене јуче су нерадо говориле о овом случају, поручивши да их је њена смрт шокирала. Причају да су Зарићеву познавали површно, тако да о њој мало тога могу да кажу, а још мање о несрећи која ју је задесила.

- Нисам ни претпоставила да се десило нешто овако страшно када сам у уторак ујутро у нашој згради угледала полицију. Мало сам се распитала и схватила да је настрадала комшиница Божица. Када сам покушала да уђем у њен стан, да видим шта се десило, рекли су ми да не могу јер је унутра полиција - казала је једна станарка зграде у улици Реље Крилатице, не желећи да јој помињемо име.

Додала је да је мислила да је Зарићева умрла природном смрћу, али је начула и причу да се на њу срушио кревет.

- Ко ће знати шта се десило када је била сама и нико ништа није видио. Вјерујем да ће полиција утврдити истину - рекла је ова комшиница страдале жене.

У бањалучком Окружном тужилаштву потврдили су да је обављена обдукција тијела страдале Божице Зарић, али нису могли да наводе детаље. 

- Налаз обдукције још нисмо добили, тако да о узроку смрти и другим околностима не можемо говорити - казали су у тужилаштву.

Сама

Познаници Божице Зарић кажу да је она у стану живјела сама, те да јој је супруг умро прошле године.

- Мислим да је она била пензионерка и да има сина који је негдје у иностранству. Више о њој мало ко зна јер је слабо и излазила из стана с обзиром на то да је старија - испричао је познаник страдале Божице, не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана