Инцидент у центру Бањалуке: Психички обољела жена ножем махала према дјетету

nezavisne.com
Инцидент у центру Бањалуке: Психички обољела жена ножем махала према дјетету

Бањалука – Бањалучанку, чије име је познато редакцији, и њено четворогодишње дијете престрашила је у уторак жена која је у центру Бањалуке из новчаника извадила мањи нож и замахнула према дјетету, сазнају “Независне”.

“Кума и ја смо са дјецом биле 5-6 метара од семафора код парка Петра Кочић, а испред нас је била старија жена која се окренула према нама и нешто псовала. Биле смо изненађене али нисмо се помјериле са дјецом јер нисмо знале шта се дешава, а она је наставила нешто да прича и дијете ми је почело плакати. Затим је из новчаника извадила мањи нож налик на кухињски и три пута змахнула према дјетету”, испричала нам је шокирана мајка.

Узнемирено дијете како каже почело је да вришти,  иако га је мајка одмах склонила, али је  наставило да понавља мајци да га више ту не води.

“Те ноћи упишкио се у кревет, а прво што је ујутро рекао било је 'мама ону тету су одвели, неће ме дирати', због чега дијете планирам да водим психологу”, прича мајка.

Истиче да јој жена која је на њих замахнула ножем није позната јер би се у супротном склонила на вријеме, али је касније чула да се ради о психички обољелој особи.

Случај је како тврди пријавила полицији, а додаје да јој је речено да је жена привремено одведена у психијатријску установу.

Ова вијест узнемирила је Бањалучане који су на друштвеним мрежама коментарисали да им је угрожена безбједност и да би институције требало да пораде на томе да људе који су душевно обољели смакну са улице како би се спријечиле овакве трауме или још горе-трагедије.

Незванично сазнајемо да се ова жена која је душевно обољела често виђа у граду и да раније није нападала људе, али се специфично понашала: Љубила стубове расвјете, носила свијеће по граду, вукла гајбу пива на повоцу...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана