Хуманитарци под истрагом због крађе 67 паса

Невена Бунић
Хуманитарци под истрагом због крађе 67 паса

Приједор - Ина Р. (34), Споменка Д. (42) и Драган К. (33) из Приједора испитани су због сумње да су украли 67 паса из азила у Куреву код Приједора, а то су наводно учинили да би спасли ове напуштене животиње, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак истрази је испричао да су Приједорчани украли псе у ноћи између 19. и 20. јуна и да је крађа била добро испланирана.

- Тројка је уз помоћ алата обила металне боксове у којима су животиње биле смјештене, а потом их превезла на друго мјесто у Приједору. Све су то урадили да би их "избавили" од лоших услова за живот. За обијање боксова био је задужен Драган К. - испричао је извор "Гласа Српске" и додао да су на тај начин за 1.450 КМ оштетили градско предузеће "Комуналне услуге", под чијим окриљем и ради азил за псе.

Није познато како су успјели да превезу тако велики број паса на друго мјесто, као ни то да ли су животиње враћене у азил.

У Полицијској управи Приједор рекли су, наводећи иницијале, да тројку терете за тешку крађу и оштећење и одузимање туђе ствари.

- Након комплетирања предмета против осумњичених ћемо поднијети извјештај Окружном тужилаштву у Приједору - рекла је портпарол Полицијске управе Весна Пачариз.

Сазнајемо да једна од испитаних Ина Р. води удружење "Спас - удомљавање животиња", али нисмо успјели да чујемо њену верзију приче, јер јуче није одговорила на наше поруке.

У "Комуналним услугама" Приједор потврдили су да се крађа десила, али нису жељели да говоре о детаљима.

- Због истраге која је у току не можемо коментарисати случај.

Приликом крађе нашем предузећу је причињена велика штета - кратко су рекли у "Комуналним услугама".

Предсједник Удружења за заштиту животиња "Кербер" из Бањалуке Горан Милојевић је казао да о азилу за псе у Куреву није чуо ништа добро.

- Знам да су услови за за псе јако лоши и да их има превише, као у и сваком градском азилу. Прије неколико година наше удружење је преузело двадесетак паса из тог азила и пребацило их у Бањалуку. То смо урадили у договору са представницима тамошњег азила - казао је Милојевић.

Азил

Азил за псе у Куреву отворен је 2009. године и налази се у оквиру Регионалне депоније "Курево". Има капацитет од 100 до 150 мјеста. Пси се у азилу задржавају мјесец, а хигијеничарска служба је задужена за хватање и збрињавање паса луталица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана