Хапшење због пљачке супружника из Добоја: Пали осумњичени, али плијен потрошили

nezavisne.com
Хапшење због пљачке супружника из Добоја: Пали осумњичени, али плијен потрошили

Добој - Већину плијена од око 24.000 КМ, колико су прије скоро мјесец украли од супружника из Кожуха, код Добоја, спискао је тројац, који је након хапшења предат у надлежност добојског тужилаштва, те ће само 3.100 франака и око 600 КМ бити враћено власницима.

Наиме, службеници Полицијске управе Добој су након хапшења у понедјељак и уторак Зорана Кузмановића (32) и Невенка Новаковића (26), обојице с подручја Добоја, те Дејана Поповића (22) из Модриче и његове дјевојке Весне Стојановић (18) из Добоја, а током претреса кућа, објеката и аута које користе, пронашли само дио новца који су украли од С.М. (72) и Љ.М. (70) из Кожуха, девизних пензионера.

У филмској пљачки, која се догодила у ноћи 27. на 28. август, Кузмановић и Новаковић, обојица маскирани фантомкама и наоружани ватреним оружјем, ушли су у кућу, која се налази у засеоку Адари, и кренули у преметачину.

То је чула власница и са спрата сишла у приземље, гдје су јој разбојаници запријетили оружјем и тражили новац, а затим су отишли на спрат, гдје су пронашли њеног супруга и тражили од њега све што имају код себе.

“Власник им је дао новац, али они нису били задовољни. Пошто Кузмановић живи у близини знао је да супружници имају више пара, јер су корисници пензије из иностранства, и одлучио је да га пронађе, па су супружнике закључали у спаваћој соби и наставили преметачину, током које су пронашли новац”, прича наш извор.

Разбојници, који су брачном пару запријетили да пљачку не смију пријавити полицији, пронашли су новац у различитим валутама, маркама, францима и еврима, а укупан износ је био око 24.000 КМ.

“Наведена лица су се потом аутом, којим је управљало лице Д.П., одвезла у стан који користи лице В.С., гдје су извршили подјелу новца”, саопштено је из добојске полиције.

Ко је колико новца добио није познато, али према незваничним информацијама најмање је добила Весна Стојановић, дјевојка Дејана Поповића, у чијем стану је извршена расподјела. Ипак, то је било довољно да буде осумњичена за разбојништво, а за исто дјело се терети и њен момак Поповић, који је недалеко од куће у ауту чекао Кузмановића и Новаковића, који су осумњичени за исто дјело.

Осим што су ојадили супружнике, иста екипа је три дана раније у истом селу опљачкала још једног мјештанина. Наиме, тројац је ушао у незакључану гаражу Ђорђа Н. и из аутомобила који се тамо налазио узели су новчаник, у којем се налазило око 500 КМ, а потом подијелили плијен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана