Хапшење у Модричи: На превару тражили допуне, прибавили око 83.000 КМ

nezavisne.com
Хапшење у Модричи: На превару тражили допуне, прибавили око 83.000 КМ

​Модрича - Синиша Пејић и Бењамин Шабић, обојица из Модриче, ухапшени су у том граду због компјутерске преваре којом су, колико је досад откривено, незаконито прибавили око 83.000 КМ.

Како је саопштено из МУП-а РС, наводећи иницијале, њих сумњиче да су од марта 2016. године до хапшења користили око 300 телефонских бројева и више лажних профила креираних на друштвеној мрежи Фацебоок те се слањем СМС порука и порука путем Мессангера лажно представљали као лица позната оштећеним. Од њих су тражили уплату допуна на СИМ картице од двије до 50 КМ.

Додали су да су осумњичени након уплата тај новац користили како би уплатили онлине клађење у спортској кладионици, а овим кривичним дјелом причињена је материјална штета у до сада утврђеном износу од око 83.000 КМ.

“По наредби Основног суда у Модричи извршени су претреси локација које користе приведена лица и том приликом су пронађена и одузета средства извршења кривичног дјела: 12 мобилних телефона, већи број носача СИМ картица и СИМ картица оператера 'М:тел', 'Халоо' и МТС и други предмети који потичу од извршења кривичног дјела”, навели су из МУП-а РС.

Такође, позвали су грађане који су имали сличне ситуације да то пријаве у најближу полицијску станицу.

“Узимајући у обзир да се претпоставља да овој истрази постоји још већи број оштећених лица, јако је значајно да се и други грађани који су имали ово искуство обрате полицији”, наводе у МУП-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана