Ganić ranjen tokom bjekstva od specijalaca

nezavisne.com
Ganić ranjen tokom bjekstva od specijalaca

Visoko - Bajazid Ganić (35), zvani Beli, stari policijski znanac, ranjen je preksinoć u naselju Gornja Zimča, kod Visokog, tokom bjekstva od specijalaca MUP-a Zeničkog kantona.

Dramatična potraga odvijala se oko 20 sati, a u njoj su, uz specijalce, učestvovale i njihove kolege iz Policijske stanice Visoko.

Kako saznajemo, policija je tragala za odbjeglim Ganićem za kojim je, zbog teških krivičnih djela, raspisano nekoliko centralnih i operativnih potraga.

“Za njega se pouzdano znalo da ima oružje, a u proteklom periodu svojim ponašanjem izazivao je strah i uznemirenost mještana Visokog, Kiseljaka i drugih susjednih opština”, kažu iz policije.

Stoga je, dodaje se, formiran operativni štab, koji je rukovodio akcijom, izdavao naredbe i koordinisao svim koracima policajaca.

“Tokom hapšenja on se oglušio na naredbe policijskih timova te iskazao namjeru da će ugroziti bezbjednost policajaca. Nakon hapšenja, prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje su mu konstatovane lakše povrede. Zadržan je u bolnici na posmatranju i još je pod stalnim policijskim obezbjeđenjem”, kažu iz MUP-a ZDK.

Inače, kako su se juče pojavile informacije, on je, navodno, član ozloglašene porodice Ganić iz Gornje Zimče, o kojoj su još prije više od 10 godina mediji izvještavali kao o porodici koja teroriše cijeli kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana