Ганић рањен током бјекства од специјалаца

nezavisne.com
Ганић рањен током бјекства од специјалаца

Високо - Бајазид Ганић (35), звани Бели, стари полицијски знанац, рањен је прексиноћ у насељу Горња Зимча, код Високог, током бјекства од специјалаца МУП-а Зеничког кантона.

Драматична потрага одвијала се око 20 сати, а у њој су, уз специјалце, учествовале и њихове колеге из Полицијске станице Високо.

Како сазнајемо, полиција је трагала за одбјеглим Ганићем за којим је, због тешких кривичних дјела, расписано неколико централних и оперативних потрага.

“За њега се поуздано знало да има оружје, а у протеклом периоду својим понашањем изазивао је страх и узнемиреност мјештана Високог, Кисељака и других сусједних општина”, кажу из полиције.

Стога је, додаје се, формиран оперативни штаб, који је руководио акцијом, издавао наредбе и координисао свим корацима полицајаца.

“Током хапшења он се оглушио на наредбе полицијских тимова те исказао намјеру да ће угрозити безбједност полицајаца. Након хапшења, превезен је у Кантоналну болницу Зеница ради указивања медицинске помоћи, гдје су му констатоване лакше повреде. Задржан је у болници на посматрању и још је под сталним полицијским обезбјеђењем”, кажу из МУП-а ЗДК.

Иначе, како су се јуче појавиле информације, он је, наводно, члан озлоглашене породице Ганић из Горње Зимче, о којој су још прије више од 10 година медији извјештавали као о породици која терорише цијели крај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана