Епилог велике акције ФУП-а: Девет ухапшених, заплијењена велика количина дувана

Срна
Епилог велике акције ФУП-а: Девет ухапшених, заплијењена велика количина дувана

Мостар - Девет особа је ухапшено у великој акцији “Акциза” коју је Федерална управа полиције спровела уз помоћ СИПА на подручју Херцеговачко-неретванског и Западно-Херцеговачког кантона.

Акција је спроведена по наредби Суда БиХ а у циљу сузбијања крријумчарења и недозвољеног промета акцизних производа.

Како је саопштено из ФУП-а, врше се претреси на 10 локација на подручју Мостара, Груда и Широког Бријега, а ухапшени се сумњиче да су од средине децембра 2018. до маја 2019. године, организовано с циљем прибављања противправне имовинске користи  незаконито производили, набављали и стављали у промет дуван и дуванске производе који нису обиљежени контролним и порезним маркицама.

“Приликом претреса пронађено је и одузето око 1.300 кг. духана, машине за резање и паковање духанских производа, већа количина цигарета без акцизних маркица, ваге за вагање, телефонски апарати и СИМ картице, те други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелима”, саопштено је из ФУП-а.

Закључује се да ће ухапшени у акцији “Акциза” бити криминалистички обрађени у службеним просторијама Федералне управе полиције, те ће у законском року бити предати Тужилаштву Босне и Херцеговине уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Из ФУП-а закључују да се активности у оквиру ове акције настављају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана