Двојица са капуљачама запалила аутомобил у центру Бањалуке?

Невена Бунић
Двојица са капуљачама запалила аутомобил у центру Бањалуке?

Бањалука - “Форд макс”, који користи Јован Шовљаков (42) из Новог Сада, плануо је јуче ујутро у улици Николе Пашића у Бањалуци, а сумња се да је пожар подметнут, сазнаје “Глас Српске”.

Аутомобил њемачких регистарских ознака, у власништву рентакар агенције, плануо је јуче око пет часова. Био је паркиран испред зграде у којој је Шовљаков наводно изнајмио “стан на дан”.

- Аутомобил је запаљен на два мјеста, а сумња се да су га запалила два мушкарца са капуљачама. Наводно је једно лице саслушано због сумње да је умијешано у подметање пожара - рекао је извор “Гласа Српске”.

Ватрогасци су стигли брзо након дојаве и угасили пожар. Полиција је обавила увиђај заједно са инспектором за противпожарну заштиту.

- Прикупили смо све трагове који ће показати прави узрок пожара. Радимо на утврђивању свих узрока избијања ватре - навели су у Полицијској управи Бањалука.

По доласку на лице мјеста затекли смо уништен аутомобил, који је имао трагове паљења на предњем и задњем дијелу. На предњем сједишту у аутомобилу била су истакнута полицијска документа у којима је писало да је од Шовљакова неколико дана раније одузета мања количина марихуане. Из полиције нису хтјели да потврде ову информацију.

Како незванично сазнајемо, полиција је прегледала снимке видео-надзора са околних продајних и угоститељских објеката, да би открила особу која је подметнула пожар.

Станари улице Николе Пашића већином су казали да нису ништа чули, нити видјели.

- То је било рано ујутро, већина људи тада спава. Једино смо ујутру видјели полицију и ватрогасце. Аутомобил није експлодирао, то бисмо сигурно чули. Не мислим да је овај догађај нарушио безбједност станара, више нас узнемиравају дјеца која пале петарде - рекао је један од станара ове улице.

Ратна болница

Пожар је јуче избио и у некадашњој ратној болници на Корану код Пала и према првим информацијама у пожару није било повријеђених особа. Више ватрогасних екипа гасило је ватру. Ратна војна болница “Коран” основана је прије 26 година у оквиру Четвртог санитетског батаљона Сарајевско-романијског корпуса ВРС. Објекат је послије рата служио за смјештај студената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана