Двојац осумњичен за убиство сина бившег комаданта Армије РБиХ

Агенције
Двојац осумњичен за убиство сина бившег комаданта Армије РБиХ

Сарајево - Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту су у сарадњи са полицијским службеницима Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево поднијели извјештај против два лица због постојању основа сумње о извршеном кривичном дјелу убиство на штету Аднана Салчина.

Да подсјетимо, Аднан Салчин, син ратног команданта Рамиза Салчина убијен је 2015. године у сарајевском насељу Мојмило.

Случај је шокирао јавност јер се убиство десило у 16:00 сати, када је врло прометно. Аднан је упуцан у аутомобилу и то два пута. Један метак погодио га је у раме, а други у срце. Прозори нису били разбијени, што упућује на то да је убица пришао док је возило стајало на раскрсници улица Џ трансверзала и Хермана Гмеинера те пуцао док је прозор био отворен.

Аднан се налазио на мјесту возача у аутомобилу Ланциа италијанских регистарских ознака. Имао је оружје код себе, али га није стигао употријебити. Убица је након пуцњаве побјегао аутомобилом у непознатом правцу. Неколико дана након убиства приведене су три мушке особе, али су пуштене на слободу након испитивања у МУП-у и Тужилаштву КС. Аднан је имао 27 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана